Kategoriler
Sağlık

GSS (Genel Sağlık Sigortası) Borç Sorgulama

Sağlıktan Faydalanmak İstiyorum (2017 Yılı)

Bilindiği gibi şuan da ülkemizde herkes zorunlu olarak sigortalı. Bunun adı da Genel Sağlık Sigortası kısaca GSS. Eğer çalışıyorsanız hiçbir sorun yok. Ama çalışmıyorsanız isteğe bağlı sigortalı olmak zorundasınız. Maalesef bunu yapmak günümüz şartlarında hiç kolay değil. Çünkü isteğe bağlı sigorta 600 TL’den fazla. Düzenli bir geliri olmayan yada düşük geliri olanların bu tutarı ödeyebilmeleri ise imkansız. Eğer ödeme gücüm yok deyip bir şey yapmazsanız sistem size her ay borç yazacaktır ve bu borcu zamanı geldiğinde isteyecektir. Ayrıca devlet hastanelerine gittiğiniz zamanda sizden ücret istenecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer ödeme durumunuz olmadığı halde borç yazılmasını istemiyorsanız o zaman sadece sağlıktan faydalanma bölümüne geçmelisiniz. Yani hiçbir ücret ödemeden yada az bir ücret karşılığı sağlıktan ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Yalnız bu sisteme geçtiğinizde ücret öderseniz bu ücretler prim gününüze sayılmayacak. Yani emekli zamanınız geldiğinde bu ödediğiniz günler sayılmayacak. Dediğimiz gibi sadece sağlıktan faydalanacaksınız.

Ücret Ödemeden / Düşük Ücret İle Sağlıktan Nasıl Faydalanılır?

Bunun için öncelikle bulunduğunuz il yada ilçenin sosyal yardımlaşma kurumuna gitmelisiniz. Burada GSS borcum varsa sildirmek yada yapılandırmak ve GSS’nin sadece sağlık bölümünden faydalanmak istiyorum deyin. Böylece memurlar sizin için bir gelir testi yapacaklar. Burada;

  • Aylık kazancınız var mı, varsa ne kadar?
  • Üzerinize kayıtlı ev, araba, arsa v.b. var mı, varsa değeri ne kadar?
  • Eğer babanız, abiniz v.b. ile birlikte oturuyorsanız birlikte oturduğunuz babanızın, abinizin aylık kazancı, üzerine kayıtlı arsa, otomobil v.b. mülkler ve değerleri

gibi sorular soruluyor. Verdiğiniz bilgiler girildikten sonra sisteme geçmesi yaklaşık 2 haftayı buluyor. Zaten bilgilerinizi giren memur size bir tarih söylüyor ve o tarihte sigortaya gitmenizi söylüyor. Ama verilen tarihten sonra e-devlet hesabınızdan da bu işlemin gerçekleştiğini görebiliyorsunuz. Sistem verdiğiniz bilgilere göre sizi ücretsiz olarak da sağlıktan faydalandırabiliyor, 64 TL’den başlayan fiyatlarla da sağlıktan faydalandırabiliyor.

Bu sonucu görmek için yani ister ücretsiz olarak ister ücretli olarak sağlıktan faydanlanma sonucunuzu görmek için aşağıdaki linke tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

GSS (Genel Sağlık Sigortası) Borç Sorgulama İçin Tıklayın

Yada e-devlet hesabınız girin. Hizmetler bölümüne tıklayın. “Sosyal Güvenlik Kurumu” başlığı altındaki “Diğer Hizmetler” başlığını bulun ve buradaki “Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” başlığına tıklayın. Yine aynı adrese gideceksiniz.

gss-genel-saglik-sigortasi-borc-sorgulama

18 Yaşından Küçükler İçin GSS

Bu konuda endişe etmeyin. Çünkü 18 yaşında küçükler otomatik olarak sigortalıdır. Diğer bir deyişle 18 yaşına kadar olan bütün vatandaşlar sigortalıdır ve her hangi bir borç yazılmaz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi