Kategoriler
Sağlık

Horlamanın Zararları Nelerdir? Horlamanın Tedavisi

Horluyorsanız Bronşit Olabilirsiniz

Uyurken horlama kalp ritminde değişimler meydana getirebilir. 30 dakika süren horlama sonucu beyne giden oksijen akımında yavaşlama meydana gelir. Bu durum uzun süre gerçekleştiğinde kalp krizi başta olmak üzere birçok sağlık sorunlarına neden olur. Horlama aynı zamanda damarlarda incelmeye neden olur. Bu damarlar ise zamanla vücuttaki kan akışını yavaşlatır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu durum sonucunda kalp vücudun oksijen seviyesini yükseltmek için daha hızlı çalışmaya başlar. Dolayısıyla kalp krizi riskini de beraberinde getiriyor. Araştırmalar yüksek sesle horlayan insanlarda kalp krizi riskinin %34 oranında arttığını ortaya koydu.

Horlamanın Zararları ve Tedavisi

Horlama, hem yüksek kolesterole hem de uykusuzluğa neden olarak damarlarınızın tıkanmasına neden olur. Horlama solunum sisteminde gerilime neden olur. Bu durumda tüm organlar çok çalışıyor. Kaslar ise tüm hava akımını yakalamak için gerginleşir. Sonuç olarak nefes borusu tıkanıyor ve iltihaba neden olarak kronik bronşit oluşturuyor.

Boy sleeping with teddy bear

Uykudan kısa süre önce yenen ağır gıda ve içeceklerden uzak durun. Yatmadan önce ağır yemek yemek, boğaz kaslarının normalden daha fazla gevşemesine neden olur. Spor yapmaya çalışın ve fazla kilolarınız varsa diyet yapın.

Ciddi horlama sorununuz yoksa, yatış pozisyonunuzu değiştirin. Yüzüstü veya yan yatın. Yatak odasında hava akımı olduğundan emin olun. Sigara içiyorsanız azaltın ya da tamamen bırakın. Ayrıca horlama yastığı kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi