Kategoriler
Sağlık

Pankreas Kanseri Nedir? Pankreas Kanseri Ne Demektir? Pankreas Kanseri Belirtileri ve Nedenleri

Özet: “Pankreas Kanseri Nedir? Pankreas Kanseri Ne Demektir? Pankreas Kanseri Belirtileri ve Nedenleri” başlıklı yazımızda Pankreas Kanseri nedir, Pankreas Kanseri ne demektir, Pankreas Kanseri kelimesinin tanımı, Pankreas Kanserinin tedavisi, Pankreas Kanserinin belirtileri gibi Pankreas Kanseri hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Pankreas Kanseri Tanımı

Pankreas kanseri, yağ ve proteinlerin sindirilmesine yardımcı olan enzimlerin üretilmesi ve aralarında insülinin de bulunduğu hormonları salgılamak gibi temel işlevleri bulunan pankreastaki sağlıklı hücreler anormalleşerek hızla çoğalmaları sonucu ortaya çıkan hastalık. Anormal hücreler, pankreas’ta kist olarak adlandırılan bir kütle meydana getirirler.

pankreas

Pankreas Kanserinin Belirtileri

Sarılık, karaciğer büyümesi, sindirim güçlüğü, kilo kaybı, ağrı, iştahsızlık, kaşıntı, diabetes mellitus, bulantı, karında hassasiyet, karın boşluğunda sıvı birikmesi.

Hastalık sarılık olarak kendini gösterdiğinde, genellikle tehlikeli safhada olduğunu göstermektedir.

Pankreas Kanserinin Tedavisi

Tümörün organdaki yayılma oranı ve hastanın genel sağlık durumu dikkate alınarak cerrahi, kemoterapi ve radyasyon tedavisi olmak üzere üç farklı yöntem ya da bu yöntemlerin farklı kombinasyonlarına gidilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi