Kategoriler
Sağlık

Saçlarınız Sağlığınız Hakkında Ne Diyor?

Saç Problemleri Hastalığını Habercisi mi?

Saç problemleriniz varsa bunun arkasında beslenme eksikliğinden birçok hastalığa kadar sağlık sorunları olabilir. Yapmanız gereken bu sorunları doğru anlamak. Örneğin son zamanlarda saçınızı taradığınız zaman tarağınıza normalden fazla saç teli geliyorsa, bu durum öncelikle normal olarak algılanır. Ama bu durum bir süre devam ederse çok ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Beslenme yetersizliğinden kansızlığa kadar bir çok neden olabilir. Saç Problemelerinin sağlığınız hakkında gösterdiği belirtilerini şöyle sıralayabiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Kandaki Demir Eksikliği

Demir eksikliği sadece yorgunluk ve başın firlanmasina neden olmaz. Aynı zamanda saçlarda ve kaşlarda dökülmeye neden olur. Demir eksikliği nedeniyle saç dökülmesinden şikayet edenler sağlık sorununun tedavi edilmesi ile sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz.

Vitamin Eksikliği

Yetersiz beslenme ve bilinçsiz yapılan diyetler vücuttaki saçların ihtiyaç duyduğu minerallerin kaybına neden olur. Saç genellikle A, E, B ve D vitaminlerine ihtiyaçları var.

Protein Yetersizliği

Saçlar keratin adı verilen bir proteinden oluşur. Bu durum saçların sağlıklı uzaması için sağlıklı proteinin gerekli olduğunu göstermektedir. Bu durumda eğer saçlarınız uzammıyorsa veya kırılıyorsa gerekli derecede protein almıyorsunuz demektir.

Susuz Kalmak

Vücudunuzun yaklaşık yüzde 60’ı sudan oluşmaktadır. Susuz kaldığımız zamanlarda, hem kendinizi halsiz hisseder, hem de saçlarınızı dökülmesine ve cansız kalmasına neden olursunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Tiroid Sorunu

Tiroid bezinin gerekli miktarda hormon üretmediği veya artık hormon ürettiği durumlarda saçlar aşırı kırılgan hale gelir ve saç dökülmesine neden olur. Çok çabuk kopan saçlar tiroidinizin normal olmayan seviyede işlediği anlamına gelebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi