Kategoriler
Sağlık

Sağ Kolda Uyuşma Neden Olur? Kol Uyuşmasının Nedenleri

Sağ kolum uyuşuyor neden olabilir, sağ kolun uyuşmasının nedenleri nelerdir, sağ koldaki uyuşma ciddi bir hastalığın habercisi mi, sağ koda dirseğe kadar olan kısım neden uyuşuyor, sağ kol neden uyuşuyor, sağ kolda sızı olmasının nedenleri ne olabilir? sorularına cevap vereceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Sağ Kolun Uyuşması Ne Demektir?

Sağ kolun uyuşması veya karıncalanmasının yanlış pozisyonda uzun süre durma, ağır bir egzersiz gibibasit nedenleri olabileceği gibi tekrarlayan uyuşmalar diyabet, Raynaud sendromu, sinir hasarı ve Multipl skleroz gibi daha ciddi hastalıklar neticesinde oluşabilir. Bu yüzden sağ kolunuz sık sık uyuşuyorsa ve uyuşmanın belirli bir nedeni yoksa doktor tarafından kontrol edilmesi ve doğru teşhisin konması son derece önemlidir.

sağ kol uyuşması

Sağ kolda uyuşma, basit nedenlerden de olabilir, hayatınızı etkileyecek önemli nedenlerden de. Bu yüzden uyuşmalarda, doğru teşhis ile doğru tedavi büyük bir önem taşır. Öncelikle konunun sağlıkla ilgili olması nedeniyle sizin bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneiririm. Burada vereceğimiz bilgiler tedavi amaçlı değil, sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Kolunuzdaki uyuşmanın nedeni boyun fıtığı olabileceği gibi konunuzun üzerine yatmanız da uyuşmaya neden olmuş olabilir.
Konunun hafife alınıp da geçiştirilecek basit bir olay olarak algılanmaması gerekir. El, kol uyuşmaları kimi zaman kan hastalıklarından, romatizma hastalıklarından, beyin ve sinir sistemi hastalıklarından, boyun omurları ve kaslarıyla ilgili bir dizi rahatsızlıklardan da ileri gelebilir.
Bu arada sürekli kullanılan bazı ağrı kesici, sinir yatıştırıcı ya da bulantı giderici olarak kullanılan ilaçlar da yan etki olarak bu tür rahatsızlıklar verebilir. Bunun teşhisini ne siz, ne çevreniz ne de bizler koyamayız.
Yaptığınız iş ve çalışma tarzınızın da neden olabileceğini söyleyebiliriz.

Bu nedenle en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna başvurup bilgi ve gerekiyorsa tedavi alın.

Sponsorlu Bağlantılar

Sağ Kol Uyuşması Nedenleri

Yaralanmalar: Kol bölgesindeki sinirleri etkileyen yaralanmalar kolda uyuşma hissine ve ağrıya neden olabilir. Omuz kemiğinin kırılması, çatlaması, bilek, el ve dirsek yaralanmaları uyuşmanın yanı sıra yanma hissine yol açabilir ve hareketleri kısıtlar.

Karpal Tünel Sendromu: Sürekli tekrarlayan hareketler el bileğindeki sinirler üzerinde basınca yol açabilir. Karpal tünel sendromu adı verilen bu rahatsızlık artrit, diyabet, obezite gibi farklı nedenlerle de oluşabilmektedir. Sağ kolda karıncalanma, uyuşma, ağrı ve güç kaybı da karpal tünel sendromunun bir belirtisi olabilir.

Bel Fıtığı: Omurlar arasında bulunan ve sinirleri basınca karşı koruyan omurga diski kaydığında sinirler baskıya maruz kalarak kollarda, bacakta, boyun ve bel bölgesinde uyuşmaya neden olabilir. Bel fıtığı nedeniyle oluşan ağrılar ve karıncalanma genellikle kolun üst bölgesinden parmaklara doğru iner.

Kol Üzerine Basınç: Uyku sırasındaki yanlış pozisyonlar geceleri veya sabahları uyuşmuş bir kolla uyanmaya yol açabilir. Aynı şekilde ağır bir yükün uzun süre taşınması ve ağır egzersizler sağ kolun uyuşmasına neden olabilir.

Sağ Kol Uyuşmasının Diğer Nedenleri

  • Nöropati
  • Böbrek hastalıkları
  • Servikal disk sendromu
  • Multipl skleroz
  • Raynaud sendromu
  • Migren
  • Diyabet
  • Omurilik yaralanması
  • Ganglion kistler
  • Soğuk hava koşulları

Kalp krizi durumunda genellikle sol kolda ağrı ve uyuşma görülürkenb sağ kolda meydana gelen uyuşmalar tamamen olasılık dışı bırakılamaz. Kalp krizinde, kolda meydana gelen uyuşma ve ağrının yanı sıra göğüste ağrı, aşırı terleme gibi belirtilerde eşlik eder.

Sponsorlu Bağlantılar

Sağ Kol Uyuşmasının Tedavisi

Sağ kolun uyuşması tedavisi uyuşmaya neden olan hastalığa bağlı olarak farklılıklar göstermektedir. Öncelikle bir uzman tarafından gerçekleştirilen fiziksel kontrollerden sonra doğru teşhis için MR, röntgen gibi görüntüleme yöntemleri kullanılabilir. Bazı durumlarda doktorunuz uyuşmayla birlikte ağrı görülüyorsa ağrı kesici tavsiye edebilir. Karpal tünel sendromu gibi rahatsızlıklar için fizik tedavi önerilebilir.

Uyarı: Bu makale bilgilendirme amaçlıdır. Hiç bir koşulda teşhis, tanı tedavi ve tıbbi tavsiye niteliği taşımamaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi