Kategoriler
Sağlık

Sıcak Havada Nasıl Beslenmeliyiz?

Sıcak Havada Beslenme Kuralı

Çok sıcak hava, insan sağlığını bir yerden sonra tehlikeye atıyor. Sıcakta tüm organ ve sistemlere (özellikle kalp-damar, nefes alma, endokrin, idrar ifrazı v.b.) olan yüklemeleri artıyor ki, bu da onlarda bozulmaların gelişim riskini artırıyor. Böyle bir durumda sağlığı korumak için hekimlerin bazı tavsiyelerine uymak gerekir. Sıcak havada beslenme ile ilgili doktorlar tavsiyelerde bulunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Öncelikle aldığımız gıdaların miktarını azaltmak gerekir. Gün içinde daha sık yani 4-5 defa ve daha az yiyin, yemek porsiyonlarını azaltın.

Sıcak Havada Beslenme Yöntemleri

Gıdalarınıza yoğurt, ayran, peynir gibi süt ürünlerinin miktarını artırın. Bu ürünler vücudun sıcak havada bozulan asit-alkali dengesini onarır. Bilim adamlarının görüşüne göre, organizmanın asit-alkali dengesinin bozulması, onun daha ekşi olması bir çok hastalıkların, özellikle kanserin temel nedenlerinden biridir.

Gıdalarınızda meyve, sebze, yeşillik daha fazla, et daha az olmalıdır. Meyve-sebze ve yeşillikler de bozulmuş asit-alkali dengesini onarmaktadır.

Gün boyunca temiz gazsız su için. Su ise soğuk olmamalıdır. Alkollü içeceklerden vazgeçin. Baharatları daha az kullanın. Baharatlar kan dolaşımını ve metabolizmayı hızlandırır ve vücuda sıcaklık verir. Buna karşı ipuçları yoksa, gıdalarda tuz miktarını biraz artırılabilirsiniz. Tuz vücutta sıvıyı tutar ve susuzlaşmanın önler.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi