Kategoriler
Öneriler Sağlık

Sıcak Havada Serinletecek En İyi Sağlıklı Doğal İçecekler

Çay, Kahve ve Gazlı İçecekler Sıvı Kaybını Önlemez

Hava çok sıcak olduğunda insan aşırı derecede terler. Terleme sonucu ise sıvı kaybeder ve dolayısıyla susarız. Susuz olduğumuz zaman kan daha katı olur. Böyle bir durumun olmasıda kalp, damar, sinir sistemi ve böbrekler için oldukça zararlıdır. Ayrıca sıvı ile birlikte insan, önemli bir çok mineral ve vitaminleri de kaybeder.

Sponsorlu Bağlantılar

Dolayısıyla sıcak havada sıvının sürekli olarak temin edilmesi oldukça önemli. Öncelikle söylemek gerekir ki alkollü içecekler, tatlı gazlı içecekler, kahve ve çay vücutta sıvının kaybını önlemiyor. Dolayısıyla sıcak havada bu içeceklerin tüketimini minimuma ulaştırmak gerekir.

Yaz İçecekleri İçmek Gerekir

Serinlemenin en ideal ve sağlıklı yolu yaz içeçekleri içmek.

*** Herşeyden önce doğal temiz gazsız su için. Gün boyunca yaklaşık 1.5 litre ile 2 litre su tüketin.

*** Mineralli sular yani maden suyu (şifalı mineralli sular değil. Bunlar her insan için aynı değil ve bunları doktor belirlemelidir). Mineralli sular bir çok önemli mineral tuzları bakımından zengindir.

*** Limon suyu eklenmiş su içebilirsiniz. 1 bardak suya biraz limon suyu ekleyin. Bu suda çözünen C vitamininin kaybını engeller. C vitamini en önemli vitaminlerden biridir ve organizmada giden birçok proseslerde yer alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

*** Ayran için. Vücutaki kalsiyum tuzlarını sağlar ve susuzluğu çok iyi azaltır.

*** Kuru meyvelerden çay gibi demleme için. 1 avuç kuru üzüm, 5-6 kayısı kurusu, 5-6 kuru erik alın ve iyice yıkayın. Akşamdan sabaha kadar termosda 1 litre sıcak suda demleyin ve sabah için. Bu demleme vücuda birçok mineral tuzlar sağlar. Öncelikle bu potasyum tuzlarıdır ki bu madde kalbin normal işleyişi için son derece önemlidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi