Kategoriler
Sağlık

Sivilce Neden Oluşur?

En Çok Hangi Yaş Grubunda Sivilce Oluşur?

Sivilce çok değişik nedenlerden dolayı oluşabiliyor. Genellikle ergen yaş grubunda yani 12 ila 18 yaş arasında görülmektedir. Ama orta yaş gurubu olan 30-50 yaş arasındaki insanlarda da görülebilmekte. Sivilcenin oluşmasının nedenleri çok farklı olsa da başlıca nedenleri şöyle;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Genetik
  • Stres
  • Kozmetik
  • Cilt Bakımı
  • Mevsimsel sebepler
  • Hormonal düzensizlikler

Sivilce Oluşmasının Sebepleri

1 – Genetik olması; Eğer anne ve/veya babada sivilce varsa sivilce olma ihtimali yüksektir yada sivilce sayısı daha fazladır.

2 – Stres; O kişinin stresli olması sivilce oluşmasına neden olabiliyor. Çünkü stres altın yağ bezleri daha çok çalışmakta.

3 – Yanlış Kozmetik Ürün; Eğer yanlış bir kozmetik ürün kullanıyorsanız bu da sivilce oluşmasına sebep olur. Yani kullanılan kozmetik ürünün yağ derecesi yüzünüzdeki yağ seviyesinden yüksek ise fazla yağ sivilce olarak dışarı çıkar.

Sivilce oluşması, tedavisi, nasıl geçer

4 – Hormonal düzensizlikler

5 – Mevsimsel nedenler; Sonbahar ve kış mevsimlerinde sivilcelerde artış meydana gelmektedir. İlkbahar ve yaz mevsiminde ise güneşten dolayı sivilcelerde azalma meydana gelmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

6 – Yanlış uygulanan cilt bakımları

7 – Bazı hastalıklardan dolayı ortaya çıkmaktadır.

Sivilce Oluşumunu Nasıl Önlenir?

Sivilce oluşumunu önlemek az da olsa mümkün. Bunun için aşağıda birkaç tavsiye niteliğinde bilgi bulabilirsiniz;

Yüzünüzde geçen sivilcelerin tekrar etmesini istemiyorsanız; yağlı yiyeceklerden sakınmalısınız. Asitli ve yağlı gıdalar sivilceleri daha çok artırır. Ergenlik sivilceleri ilaçlarla giderilebilir. Doktora sormadan ilaç veya krem uygulaması yapmamalısınız. İlaçlar karaciğere etki ettiği için; organlarınıza zarar verebilir. Yaşınız 30 ve üzerinde ise ve hala sivilcelerle boğuşuyorsanız; kalıtsal bir hastalığınız olabilir. Doktora gidip iç organlarınızı kontrol ettirmelisiniz. Bazı bayanlarda rahim problemlerinden dolayı sivilce oluşabilir. Bu hastalıklarda da sivilce oluşumu ilaçla giderilir. Doktor önermemişse ilaç kullanımı çok sakıncalıdır. 

Doğal yoldan veya tıp yolu ile sivilcelerinize çare bulabilirsiniz. Geçmeyen sivilceleriniz varsa; evde durarak geçmesini beklemeyin. İleri derecede sivilce izleri oluşursa, yüzünüz engebeli yapılar oluşturur. Bu durumda asla geçmeyecek çukurlar demektir. Sivilcenin çözümü bazı zamanlar doğal yollardan geçmez. Doktorların bu konular ile ilgili tavsiye edebileceği birçok faydalı ilaç ve krem vardır. Doktorlarla görüşerek kendinize uygun ilacı bulamazsınız. Öncelikle tedavinize doktor gözetiminde başlamanız gerekir. Daha sonrasında doktorun yönlendireceği tedavi yöntemleri ile sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi