Kategoriler
Sağlık

Sivilcenin Nasıl Geçer? Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sivilce Tedavisi Kimlere Yapılır?

Sivilceler çok daha önceleri büyük oranda ergenlik yaşı olan 12-18 yaş aralığında görülmekte idi ama son yıllarda artık orta yaş grubu olan 30-50 yaş arasındaki insanlarda da görülmektedir. Sivilce tedavisi sivilce sorunu yaşayan herkese yapılmaktadır. Tabi öncelikle nedenleri araştırılmalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Sivilcenin Oluşma Nedeni Araştırılmalı

Sivilce tedavisi olacak kişide sivilcenin neden ortaya çıktığı araştırılmalıdır. Çünkü tedavi bu nedene göre yapılmaktadır. Çünkü hormonal bir düzensizlik, stres, genetik v.b. gibi nedenlere göre tedavisi de farklı olacaktır. Örneğin kullanılan yanlış bir kozmetik ürün sivilce oluşumuna sebep oluyorsa bu sivilce oluşmasına sebep olan kozmetik ürününün kullanılmaması çözüm olabilir gibi.

Sivilce oluşması, tedavisi, nasıl geçer

Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce oluşumuna nedeni tespit edildikten sonra tedavi başlar ve genellikle 2 hafta ila 4 hafta içerisinde sivilceler yavaş yavaş toparlanmaya ve kurumaya başlıyor. Sivilceler kurumaya başladıktan sonra cilt temizliği yapmakta fayda vardır. Böylece sivilceler daha hızlı bir şekilde toparlanıyor. Eğer tedavi sonrası sivilce izleri meydana gelirse bu izleri ortadan kaldırmak içinde bir tedavi planı yapılmalıdır. Örneğin bir lazer uygulaması olabilir.

Evdeki Yöntemlerle Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır?

*** Cildi temiz tutmak sivilceleri geçirir: Cildi temiz tutmak için doğal sabunlardan faydalanabilirsiniz. Cildinize iyi gelen en iyi sabun; kayısı sabunudur. Kayısı sabunu ciltteki sivilcelerin küçülmesini sağlar.

*** Elma ve üzüm sirkesi: Sivilceler için kullanılan bu ürünler cildinizi yeniler ve antimikrobik özelliği bulunur. Elma sirkesi veya üzüm sirkesi ile cildinizi her gece silerseniz; sivilcelerin küçüldüğünü görürsünüz. Sirkeler su ile karıştırılarak kullanılmalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

*** Limon suyu: Limon antiseptik özellik barındırdığından iltihaplanma ve mikroplara karşı cildinizi korur. Limonu pamuk yardımıyla cildinize uygulayıp 5 dakika bekletin ve ardından cildinizi yıkayın.

*** Lavanta ve Kekik Suyu: Ciltte intihaplı sivilcelerin oluşumunu engeller ve antimikrobik özelliği bulunur. Kekik suyu ve lavanta suyu da limon suyu gibi kullanılır.

*** Gül Suyu: Cildin tozdan kirden ve mikroplardan kolayca arınmasını sağlar. Pamuk yardımıyla sabah akşam cildinizi temizleyebilirsiniz.

*** Bal: Cilde uygulanan bal cildinizi derinlemesine nemlendirirken aynı zamanda antimikrobik özelliği bulunur.

*** Papatya çayı: Cilde uygulanan papatya çayı ciltte oluşan iltihapların sönmesini sağlar.

*** Yeşil çay: Yeşil çay cildi yeniler, antioksidan içerir be iltihaplanmaları dindirir.

*** Gliserin: Cilde maskelerle bir uygulandığında cildi yağlanmadan nemlenmesini sağlar.

*** Yoğurt: Cildin kadife gibi olmasını ve pürüzsüzleşmesini sağlar. Bolca tüketin.

*** Kil: Tıkanmış gözeneklerin açılması için kullanılır.

*** Çilek: Çileğin içinde bulunan salisilit asit birçok sivilce kreminde kullanılan bir maddedir. Mevsiminde yenilen çileğin sivilce oluşumunu azalttığı bilinmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

*** Yulaf: Yulafın içinde bulunan vitamin ve mineraller cilt için faydalıdır ve cildin pürüzsüzleşmesinde etkilidir.

Evde Yapılabilecek Sivilceleri Geçiren Maskeler

*** Elma Sirkesi ile Sivilcelere Çözüm; Kaynamış 1 litre suyun içerisine elma sirkesini ekleyin, ve 1 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Daha sonra ocağı kapatık 1 sakika bekletin ve yüzünüzü hazırladığınız bu suyun buharına 10 dakika tutun, tabi bu sırada başınızı ince bir tülbentle kapatın; elma sirkesi buharı ile yüzünüz pırıl pırıl olacak.

*** Sivilceleri Geçiren Kuru Maya Maskesi; Su ve maya karıştırılarak krem kıvamına getirilir ve yüze dairesel hareketlerle sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra yıkanır. Bu karışımdaki maya; sivilcelerin boyutlarını küçültür, haftada 1 kullanmak sivilceleri geçirmek için yeterli gelecektir.

*** Sivilceleri Geçirmek için Limon Kolonyası; Limon kolonyası ve bebek pudrası bir kapta karıştırılır, yüze krem gibi sürülür. Bir süre sonra karışım yüzünüzde kuruyacaktır, dökülmeye başlarsa, yıkamayın bu şekilde uyumanız gerekir. Sabah kalktığınızda sivilcelerinizin indiğini göreceksiniz. Bu karışımı her gün yapabilirsiniz.

*** Sivilceler İçin Limon Maskesi; Limonun suyunu sıkın ve şekeri içine ilave ederek karıştırın. Cildinizi baştan temizleyin ve hazırladığınız karışımı cilde sürün. Cildinizin hassaslığına göre 15 dakika kadar maskeyi ciltte tutup su ile temizleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

*** Sivilceler İçin Aspirin Maskesi;Aspirini limon suyunda ezin ve karbonatı ilave ederek temizlenmiş cildinize uygulayın. 10 dakika ciltte bekletip ılık su ile temizleyin.

*** Sivilceler İçin Çilek Maskesi; İki malzemeyi de dolaptan çıkarttıysanız oda sıcaklığına gelmesi için yarım saat bekletin. Malzemeleri cam bir kaseye alın ve çatalla iyice ezdirin. Cildinizi temizleyip yüzünüze uygulayın ve 15 dakika süre ile bekletin.

*** Sivilceleri Gideren Doğal Tarif; Malzemeleri 2 bardak kaynamış suda demleyin ve ılıdığında süzün ardından dilediğiniz zaman tonik olarak kullanabilirsiniz.

*** Sivilceler İçin Yeşil Çay Toniği; Kaynamış suya yeşil çayı ilave edin ve 10 dakika demlendikten sonra limon suyunu içine sıkın. Tonik olarak her gece yatmadan kullanın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi