Kategoriler
Sözlük

Bronşit Nedir? Bronşit Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Bronşit Nedir? Bronşit Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Bronşit nedir, Bronşit ne demektir, Bronşit kelimesinin tanımı, Bronşit kelimesinin eş anlamlısı, Bronşit kelimesinin ingilizce karşılıkları, Bronşit ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Bronşit hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bronşit Tanımı

Bronşit kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Bronşit kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim, tıp (***) Bronşun iltihaplanmasıyla oluşan hastalık
Bazılarının bronşiti, bazılarının romatizması azmış.” – A. Haşim

Bronşit Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Bronşit kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Bronşit kelimesinin eş anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Bronşit kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Bronşit kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Bronşit İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Bronşit kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Bronşit kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Bronşit

Bronşit İle İlgili Birleşik Sözler

Bronşit kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Bronşit kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Bronşit İngilizcesi

Bronşit kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Bronşit – bronchitis

Bronşit Hakkında Detaylı Bilgi

Bronşit,Bronchitis Akciğerlere giden havayollarının iç yüzündeki zarın iltihaplanmasıdır. Akut bronşit ve kronik bronşit olarak iki çeşidi vardır. Akut bronşit grip gibi hastalıklarla beraber görülebilirken, kronik bronşit daha ciddi bir iltihaplanmadır ve mutlaka tedavi gerektirir.

Akut bronşit : Genellikle grip, kızamık, boğmaca veya tifo gibi hastalıklar sırasında görülür. Sisli ve soğuk havalarda çok rahatsız olurlar. Hastalığın başlangıcında kuru ve ağrılı öksürük, az yapışkan balgam, sonraları sümüksü cerahatli (mukopurulent) balgam ile hafif ateş ve halsizlik görülür. Mutlaka tedavi edilmesi gerekir.
Kronik bronşit : Bu çeşit bronşitte; havayollarını yağlayan bezler büyümüş, iç yüzlerinde bulunan tüyler görevini yapamaz olmuştur. Mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Akut bronşit zamanında tedavi edilmezse bu zamanla kronik bronşite dönuşebilir. Doktorun zamanında doğru teşhis yapması bu yüzden çok önemlidir. Ayrıca her iki bronşitte de yapılacak ilk iş eğer içiliyorsa sigarayı bırakıp istirahat etmektir.

Akciğerlere giden havayollarının iç yüzündeki zarın iltihaplanmasıdır. Akut ve kronik olarak iki gruba ayrılır. Akut bronşit : Genellikle grip, kızamık, boğmaca veya tifo gibi hastalıklar sırasında görülür. Sisli ve soğuk havalarda çok rahatsız olurlar. Hastalığın başlangıcında kuru ve ağrılı öksürük, az yapışkan balgam, sonraları sümüksü cerahatli balgam ile hafif ateş ve halsizlik görülür.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi