Kategoriler
Sözlük

Budizm Nedir? Budizm Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Budizm Nedir? Budizm Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Budizm nedir, Budizm ne demektir, Budizm kelimesinin tanımı, Budizm kelimesinin eş anlamlısı, Budizm kelimesinin ingilizce karşılıkları, Budizm ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Budizm hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Budizm Tanımı

Budizm kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Budizm kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

özel, isim, din b. (***) Budistlik

Budizm Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Budizm kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Budizm – Budistlik

Budizm kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Budizm kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Budizm Nedir - Buddha Heykeli

Budizm İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Budizm kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Budizm kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Budizm İle İlgili Birleşik Sözler

Budizm kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Budizm kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Budizm İngilizcesi

Budizm kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Budizm – Buddhism

Budizm Hakkında Detaylı Bilgi

Budizm, bugün Dünya üzerinde yaklaşık 500 milyonu aşkın inananı bulunan bir dindir. İlk önce Hindistan’da ortaya çıkmış, daha sonra zaman içinde Güney, Güneydoğu ve Doğu Asya’da (Çin, Japonya, Kore, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Tayland ve Tibet gibi ülkelerde) yayılmıştır. Farklı bakış açılarına göre din veya felsefe olarak tanımlanan Budizm’in hedefi, hayattaki acı, ızdırap ve tatminsizliğin kaynaklarını açıklamak ve bunları gidermenin yollarını göstermektir. Budizm’de öğretilerin ana çatısını meditasyon gibi içe bakış yöntemleri, reenkarnasyon denilen doğum-ölüm döngüsünün tekrarı ve karma denilen neden-sonuç zinciri gibi kavramlar oluşturmaktadır. 

Budizm, Sanskritçe ve Pali dillerindeki eski Budist metinlerinde ‘uyanmış kişi – farkında olan’ anlamına gelen Buddha kelimesinden türetilmiştir. “Tarihî Buda” da denilen Siddhartha Gautama, Budizm’in kurucusu olarak kabul edilir. Siddharta’nın hayattaki acıların kaynağını açıklamak amacıyla yaptığı uzun çalışmalar sonucu ızdırabı sona erdirecek bir mânevî anlayışa ulaştığı ve böylelikle Budalık’a eriştiği kabul edilir. Budizm, Siddhartha Gautama’nın ölümünden sonra 500 sene boyunca Hint Yarımadası‘nda, daha sonra Asya ve Dünya’nın geri kalanında yayılmaya başladı. Hindistan’da zamanla etkisini yitiren Budizm, Güneydoğu Asya ve Uzakdoğu kültüründe etkisini günümüze kadar devam ettirmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi