Kategoriler
Sözlük

Dayanışma Nedir? Dayanışma Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Dayanışma Nedir? Dayanışma Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Dayanışma nedir, Dayanışma ne demektir, Dayanışma kelimesinin tanımı, Dayanışma kelimesinin eş anlamlısı, Dayanışma kelimesinin ingilizce karşılıkları, Dayanışma ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Dayanışma hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Dayanışma Tanımı

Dayanışma kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

1. isim Dayanışmak işi, tesanüt
Ara sıra yükselen çatlak sesler, sorulan aykırı sorular bu dayanışmayı bozacaktır.” – T. Uyar

2. toplum bilimi Bir topluluğu oluşturanların duygu, düşünce ve ortak çıkarlarda birbirlerine karşılıklı bağlanması, tesanüt

Dayanışma Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Dayanışma kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Dayanışma – tesanüt

Dayanışma kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Dayanışma kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

dayanışma

Dayanışma İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Dayanışma kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Dayanışma kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Dayanışma İle İlgili Birleşik Sözler

Dayanışma kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  • toplumsal dayanışma

Dayanışma İngilizcesi

Dayanışma kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Dayanışma – solidarity

Dayanışma Hakkında Detaylı Bilgi

İnsan, doğası gereği toplumsal bir varlıktır. Yalnız yaşaması mümkün değildir. Birlikte yaşamanın gereği olan dayanışma ile insanlar yardımlaşmayı, birlikte iş yapmayı öğrenirler. Dayanışma sayesinde insanlar daha çabuk ve daha çok iş yapabilir. Atalarımız bu konuda “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” diyerek, birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini vurgulamışlardır.

Dayanışma toplumlar arasında, millet içerisinde ve milletlerarasında olabilir. Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk Milleti’nin dayanışması ile düşman yurttan kovulmuş ve vatan tamamen kurtarılmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Toplumsal Dayanışma Nedir?

Dayanışma bir topluluğu oluşturanların duygu, düşünce ve ortak çıkarlarda birbirlerine karşılıklı bağlanması demektir. Toplumsal dayanışma ise toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir.

Toplumsal dayanışma toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir. Yaşamımızda toplumsal dayanışmanın çok önemli bir yeri olduğunu artık idrak etmemiz gerekmektedir. Çünkü iyi yaşamamıza yardımcı olacak unsurlardan birisi dayanışmadır. Ülke içinde veya dış ülkelere karşı her zaman birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Toplumsal dayanışma denildiğinde konuyu birçok farklı noktadan incelemek gerekir. Toplumu oluşturan bireylerdir. Bireyler arasında güven ilişkisi, demokrasi, hukuka saygı, kurumlar arasındaki iletişim, köylü yada kentli bireylerin birbirine olana saygı ve bağlılığı, devlete olan güven ve günümüz Türkiye’sinde olumlu yada olumsuz her türlü gelişmelere verilen reaksiyonlar olarak incelenebilir. Birlik ve beraberlik denildiğinde toplumsal dayanışmaya en büyük örnek Kurtuluş Savaşımızdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi