Kategoriler
Sözlük

e-Okul Nedir? e-Okul Ne Demektir? Anlamı

Özet: “e-Okul Nedir? e-Okul Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda e-Okul nedir, e-Okul ne demektir, e-Okul kelimesinin tanımı, e-Okul kelimesinin eş anlamlısı, e-Okul kelimesinin ingilizce karşılıkları, e-Okul ile ilgili atasözleri ve deyimler ve e-Okul hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

e-Okul Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

e-Okul kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • e-Okul kelimesinin eş anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

e-Okul kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • e-Okul kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

e-Okul İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

e-Okul kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  e-Okul kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

e-Okul İle İlgili Birleşik Sözler

e-Okul kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  e-Okul kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

e-Okul İngilizcesi

e-Okul kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • e-Okul kelimesinin İngilizce anlamı yoktur.

e-Okul Hakkında Detaylı Bilgi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim sisteminde getirdiği bir yenilik. Özellikle öğrencilerin not bilgilerini öğrenebilecekleri bir sistem. e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

e-okul nedir

Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır. e-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (SBS, DPY-B v.b) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur v.b), haftalık ders programı girişleri ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir. e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır.

Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

e-Okul Ne Demektir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

Sponsorlu Bağlantılar

e-Okulun Kapsamı

Şu anda e-Okul modülüne tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları giriş yapmaktadır. İleride ortaöğretim kurumlarının da sisteme dahil edilmesi düşünülmektedir.

e-Okulda Neredeyiz?

Şu an itibariyle öğrencinin okula kaydı, dosya bilgilerinin ve resminin sisteme işlenmesi, nakil alma ve nakil verme işlemleri, devamsızlık girişi ve devamsızlık takibi, okulun ders programının, okutulacak derslerin ve dersi okutacak öğretmenlerin bilgilerinin işlenmesi, sınav tarihleri ve gelişim raporu işlemleri e-okul sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

e-okul giriş sayfası

e-Okulda Neler Olacak?

Kısa vadede öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notların sisteme işlenmesi, öğrenciye karne, takdir, teşekkür gibi belgelerin verilmesi ile ilgili ekranlar devreye alınacaktır. Orta ve uzun vadede ise öğrencilerin bedensel gelişim grafiklerinin sistemden alınabilmesi, aşı kartlarının sisteme işlenmesi gibi, bir ilköğretim okulunda öğrencilerle ilgili olarak yapılan tüm iş ve işlemleri yapabilmek için oldukça detaylı ekranlar eklenecektir. Ayrıca sistem öğrenci velilerine de açılacak olup, bir öğrenci velisinin öğrenciye ait notları, gelişim raporlarını ve devamsızlık durumunu internet üzerinden takip edebilmesi sağlanacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi