Kategoriler
Sözlük

İskan Nedir? İskan Ne Demektir? Anlamı

Özet: “İskan Nedir? İskan Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda İskan nedir, İskan ne demektir, İskan kelimesinin tanımı, İskan kelimesinin eş anlamlısı, İskan kelimesinin ingilizce karşılıkları, İskan ile ilgili atasözleri ve deyimler ve İskan hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

İskan Tanımı

İskan kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve İskan kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

1. isim Yurtlandırma

2. Yurtlanma
İskân izni.

İskan Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

İskan kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • İskan – yurtlanma / yurtlandırma

İskan kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • İskan kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

iskan

İskan İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

İskan kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  • iskâna açmak
    kadastrosunu, planlarını ve altyapısını bitirip bir bölgeyi inşaat yapmaya hazır duruma getirmek.
    Deyim
  • iskân etmek

İskan İle İlgili Birleşik Sözler

İskan kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  • iskân belgesi

İskan İngilizcesi

İskan kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  •  İskan – Settlement, housing

İskan Hakkında Detaylı Bilgi

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belgeye verilen addır. İskan raporunu almak için inşaat yetkilisinin bir dilekçe ile belediyeye başvurması gerekmektedir. Yapı kullanma izni ‘yapı tamamen bittiği takdirde tamamının, kısmen kullanılması mümkün kısımları tamamlandığı takdirde bu kısımlarının kullanılabilmesi için inşaat ruhsatını veren belediye, valilik veya yeminli serbest mimarlık veya mühendislik bürolarından, ruhsata tabi olmayan yapıların tamamen veya kısmen kullanılabilmesi için ise ilgili belediye ve valilikten izin alındığını gösterir belgedir.

İskan (yapı kullanım izni) için mal sahibinin müracaatı üzerine yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından mahzur görülmediğinin tespiti gerekir. Belediyeler, valilikler mal sahiplerinin müracaatlarını en geç otuz gün içinde neticelendirmek mecburiyetindedir. Aksi halde bu müddetin sonunda yapının tamamının veya biten kısmının kullanılmasına izin verilmiş sayılır. Ancak müracaat yeminli serbest mimarlık ve mühendislik bürosuna yapılmış ise bu hüküm uygulanmaz. Yeminli büro, müracaatı bu süre içerisinde müspet veya menfi mutlaka sonuçlandırmak zorundadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi