Kategoriler
Sözlük

İslam Nedir? İslam Ne Demektir? Anlamı

Özet: “İslam Nedir? İslam Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda İslam nedir, İslam ne demektir, İslam kelimesinin tanımı, İslam kelimesinin eş anlamlısı, İslam kelimesinin ingilizce karşılıkları, İslam ile ilgili atasözleri ve deyimler ve İslam hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

İslam Tanımı

İslam kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve İslam kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

özel, isim, din b. (***) Müslümanlık

İslam Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

İslam kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • İslam – Müslümanlık

İslam kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • İslam kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

İslam nedir

İslam İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

İslam kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  İslam kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

İslam İle İlgili Birleşik Sözler

İslam kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

İslam gizemciliğiİslam hukukuşeyhülislam

İslam İngilizcesi

İslam kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • İslam – Islam

İslam Hakkında Detaylı Bilgi

İslam, “silm” ve “selam”; kökünden türemiş bir kelimedir. İslam Arapça bir kelimedir ve Boyun eğmek, teslim olmak ve itaat etmek anlamına gelmektedir. İslam aynı zamanda isim olarakta kullanılmaktadır. Allah’a tam teslimiyet ve itaate dayandığı için de kendisine “İslam” denmiştir. İslâm, İslâmiyet veya Müslümanlık, tek tanrı inancına dayalı en yaygın İbrahimî dinlerden biridir. İslam, peygamberi Muhammed aracılığıyla 7. yüzyılda yayılmaya başlamıştır.

İslam dinine mensup kişilere iman etmiş, inançlı anlamında mü’min veya Allah’a teslimiyet gösteren anlamında Müslüman denir. Zaman zaman gayrimüslim kaynaklarda tercih edilen Muhammedicilik veya Muhammedizm tanımlaması Müslümanlarca kullanılmaz. İslam inancına göre, İslam’ın kutsal kitabı Kur’an’ı oluşturan sureler Cebrail isimli melek aracılığıyla sözlü olarak Muhammed’e vahyolmuştur.

İslam mezhepleri, başlarda siyasal, sonra da teolojik-kavramsal farklılıklar kazanmış olan Şiîlik ve ana akımı temsil eden Sünnilik mezheplerinden oluşur. Bunların dışında İslam dininde fıkıh ve itîkât gibi konularla ilgili çok sayıda mezhep bulunur. İslam’ın temelinde, tevhit ilkesi yatar ki bu kavram Allah’ın varlığı ve birliğine inanmak anlamına gelir. Fakat ‘önce tenzih’ yani (la)ile birlikte vardır. Muhammed, İslam dinini yaymasının yanı sıra daha sonraları hâlife ve hanedânlarca yönetilen bir İslam Devleti de kurmuştur. İleride imparatorluğa dönüşen bu devletin bölünmesiyle farklı bölgelerde yeni Müslüman devletler oluşmuştur.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi