Kategoriler
Sözlük

isofix Nedir? isofix Ne Demektir? Nasıl Bağlanır? Kelime Anlamı ve Avantajları

Özet: “isofix Nedir? isofix Ne Demektir? Nasıl Bağlanır? Kelime Anlamı ve Avantajları” başlıklı yazımızda isofix nedir, isofix ne demektir, isofix kelimesinin tanımı, isofix nasıl bağlanır, isofixin avantajları nelerdir gibi isofix hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

isofix Tanımı

Bebek oto güvenlik koltukları çeşitli şekillerde araçlara monte edilmektedir. Koltuklar ve araçlar birbirinden farklılık gösterdiği için koltuğun araca montajında sıkıntılar yaşanmaktadır. Araçlarda kullanılan bebek koltuklarının büyük oranda yanlış bağlandığı tespit edilmiştir. Bu da ciddi şekilde güvenlik açığının ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Bebek oto güvenlik koltuklarının yanlış monte edilmesinin en belirgin sebepleri anlaşılması güç kullanım kılavuzları ve karmaşık sabitleme sistemleridir. Tam bu noktada İsofix güvenlik standardı devreye girmektedir.

isofix

2006 yılından beri bütün araçlar bu standarda uygun hale getirilmeye çalışılıyor. 2011 yılından itibaren AB standartlarında tüm araçlar bu standarda göre üretilecek. 1997 yılında ilk defa Wolksvagen firması Golf modelinde bu standardı uygulamıştır.

İsofixin amacı bebek oto koltuğunun araca en güvenli şekilde ve kolay monte edilmesini sağlamaktır. Böylece çocuğunuz güvenli ve konforlu bir yolculuk yapacatır. Sizde karmaşık bağlama yöntemleri ile uğraşmayacaksınız basit bir şekilde koltuğu aracınıza monte edebileceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

İsofix Standardı ile Çocuk Oto Koltuğu Araca Nasıl Bağlanır?

Bu sistemde iki taraf vardır. Birincisi aracınızda (isofix uyumlu) arka koltuğun sırt ve oturma yeri arasında normalde dışarıdan bakınca göremeyeceğiniz metal demir çubuklar vardır. Bunlar emniyet kemerinden bağımsız araç kasasına sabitlenmiştir. ikincisi ise bebek oto koltuğunuzun araçta kalan kısmında uzatılıp kısaltılabilen ve ucunda mandallar olan metal bir tutacak vardır. Bu tutacaklar araçtaki demir çubuklara takılarak sabitlenir. Ve bebek oto koltuğu bu sistem üzerine sabitlenir.

Avantajları Nelerdir?

Maksimum Güvenlik. Üç noktalı emniyet bağlantısı sayesinde çocuk Güvenlik Koltuğu ile otomobil arasında katı ve sağlam bir bağlantı sağlanarak, kaza durumunda üstün dayama ve koruma düzeyi sağlayan İsofix çocuklar için en güvenli dayama sistemidir.

Kemerler kullanılmamaktadır! İsofix Oto Koltuğu, araca takmak için, diğer araç koltuklarında olduğu gibi araç emniyet kemerlerinin kullanılmasını gerekmemektedir.

Maksimum pratiklik. İsofix sistemi ile donanmış çocuk güvenlik koltuğu, araç emniyet kemerlerini kullanmaya gerek duyulmaksızın doğrudan ve kolaylıkla aracın gövdesine sabitlenir. Böylelikle, alışılagelmiş kavrama sistemlerinde sık rastlanan tehlikeli yanlış takılma riski minimuma indirilmiş olur.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi