Kategoriler
Sözlük

Kabala Nedir? Kabala Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Kabala Nedir? Kabala Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Kabala nedir, Kabala ne demektir, Kabala kelimesinin tanımı, Kabala kelimesinin eş anlamlısı, Kabala kelimesinin ingilizce karşılıkları, Kabala ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Kabala hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Kabala Tanımı

Kabala kelimesi İngilizce kökenli bir kelimedir ve Kabala kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

1. isim Doğaüstü varlıklarla ilişki kurma sanatı
2. din b. (***) Yahudilerde, yazılı olarak konulmuş olan Tanrı kanunlarının yanında, ağızdan ağıza geçen din buyruklarının, İbrani felsefesinin ve efsane yazılarının tamamı
3. din b. (***) Bu öğretinin yandaşlarının tamamı

Kabala kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve Kabala kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

1. zarf, ticaret Götürü, toptan

Kabala Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Kabala kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Kabala – toptan / götürü

Kabala kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Kabala kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Kabala İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Kabala kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Kabala kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Kabala İle İlgili Birleşik Sözler

Kabala kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Kabala kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Kabala nedir

Kabala İngilizcesi

Kabala kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Kabala – kabala

Kabala Hakkında Detaylı Bilgi

Kabbala, değişmeyen, ebedi ve gizemli Ein Sof (Ebedî, her şeyden önce olan-Tanrı ) ile ölümlü ve sonlu evren (ve onun yaratılışı) arasındaki ilişkiyi açıklamayı amaçlayan ezoterik Yahudi öğretileridir.

Kabala Öğretisi

Kabala öğretisi, herhangi soyut bir şey ile uğraşmaz, sadece insanın nasıl yaratıldığı ve daha yüksek varoluş seviyelerinde nasıl faaliyette bulunduğu ile uğraşır.

Sponsorlu Bağlantılar

Kabala bilgeliğin manevi dünyaya çalışmak için bir araç olduğuna inanılır. Dünyamızı keşfetmek için, fizik, kimya, biyoloji gibi bilimleri kullanırız. Bu bilimler beş duyumuzla algıladığımız fiziksel dünyaya çalışır. İçinde yaşadığımız dünyayı bütünüyle anlamak için, duyularımızın algılayamadığı gizli alemi keşfedebilecek bir araştırma aracına ihtiyacımız vardır.

Kabala bilgeliğine göre realite iki güç veya nitelikten oluşur: alma arzusu ve ihsan etme (vermek) arzusu. İhsan etme arzusu vermek istediği için bir alma arzusu yaratır, bu nedenle daha yaygın biçimde kullanılan adı ‘Yaratan’dır. Bu yüzden inanca göre tüm yaratılış bu alma arzusunun tezahür(görünüm)leridir. Kabala sadece yaratılışın tasarımını öğretmez, aynı zamanda realitenin her şeye gücü yeten ve her şeyi bilen başlangıçtaki tasarlayanı gibi, nasıl tasarlayanlar olunabileceğini öğretir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi