Kategoriler
Sözlük

Kostik Nedir? Kostik Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Kostik Nedir? Kostik Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Kostik nedir, Kostik ne demektir, Kostik kelimesinin tanımı, Kostik kelimesinin eş anlamlısı, Kostik kelimesinin ingilizce karşılıkları, Kostik ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Kostik hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Kostik Tanımı

Kostik kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Kostik kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

sıfat, kimya Hayvan ve bitki dokularını yakan, aşındıran

Kostik İle İlgili Örnek Cümleler

Kostik sıvı.

Kostik İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Kostik kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Kostik kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Kostik İle İlgili Birleşik Sözler

Kostik kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

potas kostiksut kostik

Kostik İngilizcesi

Kostik kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Kostik – caustic

kostik nedir

Kostik Hakkında Detaylı Bilgi

Kostik yada Sodyum hidroksit, beyaz renkte nem çekici bir maddedir. NaOH formülüyle gösterilir. Suda kolaylıkla çözünür ve yumuşak kaygan ve sabun hissi veren bir çözelti oluşturur. İnsan dokusuna kaşındırıcı bir etkisi vardır. Sodyum hidroksit (kostik soda veya sud kostik te denir), laboratuvarda CO2 gibi asidik gazları yakalamak için kullanılır.

Endüstride birçok kimyasal maddenin yapımında, yapay ipek, sabun, kâğıt, boya, deterjan endüstrisinde ve petrol rafinelerinde kullanılır. Ayrıca serigrafide pozitif20 ile beraber kullanılır. Bir bazdır. Su ile tepkimeye girdiğinde yaklaşık 5 dakika içinde sıcaklığı 50 Santigrat dereceye çıkar ve yaklaşık 15 dakika sıcak kalır. Özellikle inşaat laboratuvarlarında organik madde tayini için kullanılmaktadır. Suyun içerisine % 3 oranınında NaOH eklenerek iyice çalkalanır ve bir eprüvetin içerisine 100 çizgisine kadar agrega konulur.

Bunun üzerine 160’a gelene kadar çözeltiden eklenir ve çalkalanarak 24 saat suda bekletilir. Bu beklemenin sonunda agreganın rengindeki değişiklik bize agrega içindeki organik madde miktarı hakkında bilgi vermektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi