Kategoriler
Sözlük

Kurdeşen Nedir? Kurdeşen Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Kurdeşen Nedir? Kurdeşen Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Kurdeşen nedir, Kurdeşen ne demektir, Kurdeşen kelimesinin tanımı, Kurdeşen kelimesinin eş anlamlısı, Kurdeşen kelimesinin ingilizce karşılıkları, Kurdeşen ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Kurdeşen hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Kurdeşen Tanımı

Kurdeşen kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim, tıp (***) Deride çeşitli sebeplerle oluşan kaşıntılı döküntü, ürtiker

Kurdeşen Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Kurdeşen kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Kurdeşen – ürtiker

Kurdeşen kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Kurdeşen kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Kurdeşen nedir

Kurdeşen İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Kurdeşen kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Kurdeşen kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Kurdeşen İle İlgili Birleşik Sözler

Kurdeşen kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Kurdeşen kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Kurdeşen İngilizcesi

Kurdeşen kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Kurdeşen – hives

Kurdeşen Hakkında Detaylı Bilgi

Vücudumuzda bazı zamanlar kabarcık şeklinde kaşınan ve kızaran yerler olur. Ama kısa süre sonra geçer. İşte bu durumlara Kurdeşen denir. Yani diğer bir deyişle Vücudun çeşitli yerlerinde belirebilen kısa süre içinde kabaran ve kaybolan, kaşıntılı ve kızarık döküntüler. Kurdeşene tıp dilinde ürtiker ismi verilmektedir. Kurdeşen, allerjik hadiselerin deri üzerindeki bir tezahürüdür. Oldukça sık rastlanan bir hastalıktır.

Kurdeşenin çeşitli sebepleri vardır: çuha çiçeği ve ısırgan otunun deriye teması, böcek ısırmaları, sıcak, soğuk, sürtünme tahrişi veya vurma, çarpma tazyiki, polenler tozlar ve buharların solunum yoluyla alınması, bazı ilaçlar, kan nakli, serum ve aşılar, bazı kimyevi maddeler, kanser hücrelerinin parçalanma ürünleri, iltihap yuvaları, mide-barsak bozuklukları, mantarlar ve özellikle tenya, solucan ve kıl kurdu gibi parazitler kurdeşene sebebiyet vermektedirler. Sebep ne olursa olsun, meydana geliş mekanizmasında; derideki bazı özel hücrelerden (mast hücreleri) histamin, bradikinin, seratonin gibi maddelerin salınıp, mahalli ödem gelişmesi yatmaktadır. Döküntülerin rengi açık sarı, açık kırmızı veya alacalı olabilir. Kaşıntı ve yanma yanında hafif ateş müşahade edilebilir.

Nadiren döküntüler ağız, dil ve gırtlakta da yerleşerek ses kısıklığına, nefes darlığına ve hatta ölüme bile yol açabilirler. Tedavinin esası, kurdeşeni meydana getiren sebebi bulup ortadan kaldırmaktır. Kurdeşenli hastaya kuvvetli müshil verilerek barsaklar boşaltılır. Ses kısıklığı olan durumlarda adrenalin kullanılır. Diğer durumlarda antihistaminler verilir, döküntüler için de kaşıntı giderici losyon veya solüsyonlar tavsiye edilir. Ağır durumlarda kortizonlu iğneler zerkedilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi