Kategoriler
Sözlük

Melodram Nedir? Melodram Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Melodram Nedir? Melodram Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Melodram nedir, Melodram ne demektir, Melodram kelimesinin tanımı, Melodram kelimesinin eş anlamlısı, Melodram kelimesinin ingilizce karşılıkları, Melodram ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Melodram hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Melodram Tanımı

Melodram kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Melodram kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

1. isim, tiyatro Yunan trajedilerinde koro başı ile bir oyuncu arasında geçen şarkılı diyalog
2. tiyatro Oyuncuların müzik eşliğinde sahneye girip çıktıkları bir oyun türü
3. tiyatro Çağdaş tiyatroda, duygusal ve acıklı olaylara dayalı bir oyun türü
4. sıfat Acıklı, dokunaklı

Melodram Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Melodram kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Melodram kelimesinin eş anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Melodram kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Melodram kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Melodram İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Melodram kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Melodram kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Melodram nedir

Melodram İle İlgili Birleşik Sözler

Melodram kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Melodram kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Melodram İngilizcesi

Melodram kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Melodram – melodrama

Melodram Hakkında Detaylı Bilgi

Melodram, ağlatı ve dramın bozulmuş, karikatürleştirilmiş biçiminden ortaya çıkan sinema türü. Ağlatı gibi insanı öteden beri ilgilendiren sorunları, insanlığı altüst eden duyguları ele alır, ancak bunu yaparken son derece yalın, belirgin bir yol izler. Melodram her şeyi kalıplar içinde ele alır. Dünya, iyiler ve kötüler olarak kesinlikle ikiye ayrılmıştır. İyiler çok iyi, kötüler çok kötüdür. Her adımda beklenmedik bir rastlantı, kahramanının işini kolaylaştırır. Sinemacılar kimileyin bir tür, daha çok bir anlatım yolu olarak melodramdan yararlanmaktadırlar. Melodramatik tutum, dramın karikatürleştirilmiş biçimi olduğu kadar gerçeğin de karikatürleştirilmiş biçimidir.

Sinemacı gerçeği, bütün varsıllığı, karmaşıklığıyla anlatamadığın da, çıkış yolu olarak melodrama başvurur. Böylelikle, doğrudan doğruya melodram türünde çevrilmemiş filmlerde, iyi niyetli sinema yapıtlarında bile melodram ögelerinin yer aldığı, zaman zaman melodram özelliği gösteren gülünçlüklere başvurulduğu ya da başlangıçta sağlam bir gidişi olan filmin, sonunda melodrama dönüşmesine sık sık rastlanır. Her olayı, durumu veya duyguyu kaba çizgileriyle ve belli kalıplar içinde ele alan melodramda insanlar iyiler ve kötüler olarak olarak kamplaştırılmıştır.

Bu iki grup arasındaki mücadelenin sonucu en baştan bellidir. Hiç akla gelmedik rastlantılar, karmaşık ilişkiler, birbirini takip eden acıklı ve sevinçli durumlar ve basmakalıp karakterler melodramların olmazsa olmazlarıdır. Film boyunca bin bir zorlukla karşılaşan iyilerin başına gelmedik şey kalmaz ama sonunda ortaya çıkan sürpriz bir kurtarıcı (kişi veya olay) her şeyi tatlıya bağlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi