Kategoriler
Sözlük

Moron Nedir? İdiot Nedir? Embesil Nedir?

Özet: “Moron Nedir? İdiot Nedir? Embesil Nedir?” başlıklı yazımızda Moron nedir, Moron ne demektir, Moron kelimesinin tanımı, Moron kelimesinin eş anlamlısı, Moron kelimesinin ingilizce karşılıkları, Moron ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Moron hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Moron Tanımı

Moron kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde herhangi bir karşılığı bulunmamaktadır.

İdiot kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde herhangi bir karşılığı bulunmamaktadır.

Embesil kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde herhangi bir karşılığı; sıfat Budala, aptal, ahmak

Moron İngilizcesi

Moron kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Moron – moron
  • İdiot – idiot
  • Embesil – imbecile

Moron Nedir?

Zeka geriliğinin bir türüdür. IQ’sü 51-70 arasında olanların genel adı. 1910’da Henry Goddard tarafından adlandırıldı. sözcük Yunanca Moros sözcüğünden gelmektedir. Moros; donuk, cansız anlamındadır. Çok çalışırlarsa akademik başarı anlamında yavaş da olsa bir ilerleme söz konusudur. Özellikle gelişmemiş ülkelerde zamanla normal zekalı kişilerden ayırt edilemeyecek pozisyonlara gelebilirler.

moron idiot embesil nedir

İdiot Nedir?

İdiot, Yunancadan gelme bir kelime olup başlangıçtaki anlamı “özel yeteneklerden yoksun kişi”dir. Latincede ise sıradan kişi anlamındadır. Geç Latincede “eğitilmemiş insan” demektir. 19. Yüzyılda kelime psikolojik bir terim oldu ve zeka seviyesi 0-25 arasında olan ve özbakımını hiçbir şekilde sağlayamayan kişileri tanımladı. şiir yazmaları söz konusu değildir. Dostoyevski’nin Budala karakteri bu sözcükle tanımlansa da Prens Mişkin’in zeka seviyesi idiot seviyesinde değildir. Dostoyevski’de Budala sözcüğüne yüklenen anlam entelektüel düşünme becerisinden yoksun olup dürüstlük, doğrucu Davutluk, kibarlık ve sevecenliği anlatır.

Embesil Nedir?

Embesil, zeka geriliğinin bir türüdür. Budala, aptal ve ahmak sözcükleri halk arasındaki kullanımıdır. Argo bir kullanıma da sahiptir.
Embesiller, özel eğitimden yararlanabilirler, mekanikleşmiş işlerde çalışabilirler ve kendi bakımını yapacak düzeye getirilebilirler. Zeka düzeyi 26-50 IQ arasında tanımlanır. Taklit yoluyla şiir yazdırarak eğitilirlerse bir süre sonra 6-7 yaş düzeyinde basit şiirler yazabilirler.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi