Kategoriler
Sözlük

Parafin Nedir? Parafin Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Parafin Nedir? Parafin Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Parafin nedir, Parafin ne demektir, Parafin kelimesinin tanımı, Parafin kelimesinin eş anlamlısı, Parafin kelimesinin ingilizce karşılıkları, Parafin ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Parafin hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Parafin Tanımı

Parafin kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Parafin kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim, kimya Katran, petrol, neft vb. maddelerden çıkarılan, katı, beyaz, yarı saydam, buharı parlak bir alevle yanan, kimyasal etkenlere karşı ilgisiz, katı hidrokarbon, alkan

Parafin Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Parafin kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Parafin – alkan / beyaz / katı / petrol / katran / yarı saydam

Parafin kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Parafin kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Parafin İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Parafin kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Parafin kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Parafin İle İlgili Birleşik Sözler

Parafin kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Parafin kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

parafin nedir

Parafin İngilizcesi

Parafin kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Parafin – paraffin

Parafin Hakkında Detaylı Bilgi

Parafin mumu (Latince parum affinis), petrolden elde edilen renksiz, kokusuz bir mum çeşidi. Parafin mumu ilk defa 1829 yılında Carl Reichenbach tarafından odun katranından; daha sonra bütümlü tabakalardan; 1867’den sonra da petrolden elde edildi. 1947’de de sentetik parafin mumu yapıldı. Petrolün bir yan ürünüdür. Ayrıca ham petrolün, parafininin giderilmesi gerekir.

Ham petrolün rafinasyonunda yan ürün olarak elde edilen yağlı parafin önce sıcakta eritilir, sonra da soğutularak yalnız parafinin donması sağlanır ve donan posa şeklindeki parafin yağlı kısımlarından süzülerek ayrılır. Bugün modern olarak çalışan parafin imalathaneleri de, yukardaki esasa dayanarak parafin mumunu üretir. Yeni metodlara göre yapılan parafin mumları % 20 kadar yağ ihtiva eder. Bazı durumlarda yağ miktarı % 3’e kadar düşürülür.

Sponsorlu Bağlantılar

Daha ileri saflaştırma ile renk, koku ve tadı daha iyileştirilir. Saflaştırma işleminde sülfat asidi ve kil kullanılır. Parafin mumları, Pennsylvania ham petrolü gibi parafin esaslı petrol türlerinden elde edilir. Ham parafin mumunun erime noktası 37 ile 48 °C tam rafine edilmiş parafin mumunun ergime noktası ise, 48 ile 66 °C arasında değişir. Erime noktası yüksek olan parafin mumu çoğunlukla 26-30 karbonlu alkanlardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi