Kategoriler
Sağlık Sözlük

Rehabilitasyon Nedir? Rehabilitasyon Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Rehabilitasyon Nedir? Rehabilitasyon Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Rehabilitasyon nedir, Rehabilitasyon ne demektir, Rehabilitasyon kelimesinin tanımı, Rehabilitasyon kelimesinin eş anlamlısı, Rehabilitasyon kelimesinin ingilizce karşılıkları, Rehabilitasyon ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Rehabilitasyon hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Rehabilitasyon Tanımı

Rehabilitasyon kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Rehabilitasyon kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim, ekonomi, tıp (***) İyileştirme

Rehabilitasyon Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Rehabilitasyon kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Rehabilitasyon – İyileştirme

Rehabilitasyon kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Rehabilitasyon kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Rehabilitasyon İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Rehabilitasyon kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Rehabilitasyon kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Rehabilitasyon nedir

Rehabilitasyon İle İlgili Birleşik Sözler

Rehabilitasyon kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Rehabilitasyon kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Rehabilitasyon İngilizcesi

Rehabilitasyon kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Rehabilitasyon – rehabilitation

Rehabilitasyon Hakkında Detaylı Bilgi

Kişinin; hastalık, kaza, hapis, bunalım gibi ruhi ve bedeni yaralanmalardan sonra karşılaştığı güçlükleri yenmesine yardım ederek, kendi kendine yeter duruma getirilmesine verilen isimdir. Rehabilitasyonun gerçekleşmesinde en önemli husus; insanların birbirlerinin hak ve hukukuna riayet etmesi, her insanın mesut bir hayat hakkı olduğunun düşünülmesidir. Ortaçağda Avrupalılar, rehabilitasyon diye bir kelimeden habersizdiler.

Çünkü insanların birbirlerinin hak ve hukukuna riayet etmesini ve dolayısıyla sosyal adaletin gerçekleşmesini sağlayan bir inanıştan mahrumdular. Sakatlar dilenmek mecburiyetindeydi. Alkolikler, hırsızlar, hastalar, yurtsuzlar toplum dışına itilir, orada adaletten, doğruluktan uzak ve acılarıyla başbaşa bırakılır, müsait bir yerde çekecekleri acının birkaç katını çekerlerdi. Buna mukabil, o zamanki İslam devletlerinde rehabilitasyonun en güzel misalleri veriliyordu.

Gerek o zamanki İslam devleti eliyle, gerekse fertlerin vicdanındaki inanç sebebiyle aç ve açıkta kimse kalmaz, düşkünlerin, sakatların ellerinden tutulurdu. Hastalar o zaman, faydaları şimdi dünyaca kabul edilmiş olan hastanelerde tedavi edilirdi. İslam devletlerinin dışa açılma siyasetleri sayesinde Müslümanlar gittikleri gayrimüslim devletlere de güzel ahlak ve yaşayışlarını götürmüşler, oradaki insanlara medenice yaşamayı öğretmişlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi