Kategoriler
Sözlük

Röle Nedir? Röle Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Röle Nedir? Röle Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Röle nedir, Röle ne demektir, Röle kelimesinin tanımı, Röle kelimesinin eş anlamlısı, Röle kelimesinin ingilizce karşılıkları, Röle ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Röle hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Röle Tanımı

Röle kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Röle kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim, fizik Bir cismin veya bir gücün biçimini değiştirmeye yarayan alet, değiştirgeç, konvertisör

Röle Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Röle kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Röle – konvertisör / değiştirgeç

Röle kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Röle kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Röle İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Röle kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Röle kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Röle İle İlgili Birleşik Sözler

Röle kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Röle kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

Röle nedir

Röle İngilizcesi

Röle kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Röle – relay

Röle Hakkında Detaylı Bilgi

Röle, elektromanyetik çalışan bir devre elemanıdır. Yani üzerinden akım geçtiği zaman çalışan devre elemanıdır. Röle; Bobin, Palet ve Kontak olmak üzere üç bölümden meydana gelir. Bobin kısmı rölenin giriş kısmıdır. Palet ve kontak kısmının bobin ile herhangi bir elektriksel bağlantısı yoktur.

“Röle”, başka bir elektrik devresinin açılıp kapanmasını sağlayan bir elektriksel anahtardır. Bu anahtar bir elektromıknatıs tarafından kontrol edilir. 1835’te Joseph Henry tarafından icat edilmiştir. Rölenin kontakları normalde açık (“Normally Open – NO”), normalde kapalı (“Normally Closed – NC”) veya kontakta değişen cinsten olabilir. Röleler transistör görevi gibi görürler örneğin basit bir 3 bacaklı rölede akım verdiğiniz zaman şasedeki kol diğer taraftaki akımı açar yani kontrol için kullanılabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Yalnızca transistörlerden bir farkları vardır:direnç ile kulanmak gerekmez. Bobin iki kontağı mıknatısladığı zaman rölenin bir kontağı açılır bir kontağı kapanır. Röleler düşük akımlar ile çalışan elektromanyetik bir anahtardır. Üzerinde bulunan elektromanyetik bobine rölenin türüne uygun olarak bir gerilim uygulandığında bobin mıknatıs özelliği kazanır ve karşısında duran metal bir paleti kendine doğru çekerek bir veya daha fazla kontağı birbirine irtibatlayarak bir anahtar görevi yapar.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi