Kategoriler
Sözlük

ROM Nedir? ROM Ne Demektir? ROM Kelime Anlamı

Özet: “ROM Nedir? ROM Ne Demektir? ROM Kelime Anlamı” başlıklı yazımızda ROM nedir, ROM ne demektir, ROM kelimesinin tanımı, ROM kelimesinin ingilizce karşılıkları, ROM tarihi gibi ROM hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

ROM Tanımı

İngilizcesi Read-only Memory olan ve kısaca ROM olarak söylenen ROM, bilgisayarlarda ve diğer elektronik aletlerde kullanılan bir depolama birimi türüdür. ÖrneğinCD-ROM gibi. İçeriği sadece üretim anında yazılan ROM’lar kullanıcının kendi isteği doğrultusunda programlanamazlar.

RAM ve ROM hızlarının kıyası zaman içinde çeşitlilik göstermesine rağmen 2007 itibariyle büyük RAM çipleri birçok ROM’dan daha hızlı okunmaktadır. Bu nedenle (ve standart erişime izin vermek için) ROM içeriği bazen RAM’e kopyalanır ya da ilk kullanımdan önce geçici olarak saklanır ve daha sonra RAM tarafından okunur.

Yeniden yazılabilir ROM ancak belli bir yazma sayısına kadar dayanıklıdır. Her geçiş izolasyon katmanında belli bir hasara neden olur. İzolasyon katmanında kalıcı bir hasar olmadan önce ise ROM döngüsünü tamamlar. Tam olarak okunabilen ROM’un üzerindeki zaman aralığı yazma döngüsüyle sınırlı değildir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi