Kategoriler
Sözlük

Tasarruf Nedir? Tasarruf Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Tasarruf Nedir? Tasarruf Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Tasarruf nedir, Tasarruf ne demektir, Tasarruf kelimesinin tanımı, Tasarruf kelimesinin eş anlamlısı, Tasarruf kelimesinin ingilizce karşılıkları, Tasarruf ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Tasarruf hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Tasarruf Tanımı

Tasarruf kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve Tasarruf kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

1. isim Bir şeyi istediği gibi kullanma yetkisi, kullanım
Vücudum artık irademin tasarrufundan çıkmıştı.” – R. N. Güntekin

2. ekonomi Tutum
Babamın hayatta iken en çok sevdiği yemek, bütün bir senenin tasarrufuna mal olsa da o gece mutlaka pişerdi.” – K. Bilbaşar

3. ekonomi Para biriktirme, artırım

Tasarruf Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Tasarruf kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Tasarruf – artırım / tutum / kullanım

Tasarruf kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Tasarruf kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Tasarruf İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Tasarruf kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  • tasarruf etmek

Tasarruf İle İlgili Birleşik Sözler

Tasarruf kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  • tasarruf bonosu

Tasarruf İngilizcesi

Tasarruf kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  •  Tasarruf kelimesinin İngilizce anlamı yoktur.

Tasarruf Hakkında Detaylı Bilgi

Yaşamın devam etmesinde, insanların ve diğer canlıların kullandığı, vazgeçilmez olan maddelerin tüketiminde dikkatli davranma, gereği kadar kullanma, idareli tüketmeye tasarruf denir. Üzerinde yaşadığımız dünyada, insanların ve diğer canlıların yaşamsal olarak kullandıkları, bütün kaynakların, tükenen cinsten kaynaklar olduğunu, düşünecek olursak, bu yaşamsal kaynakların bir gün tükeneceği kaçınılmaz bir sondur.

Sponsorlu Bağlantılar

Tasarruf

İnsanlığın yaşamsal kaynakları olan bu maddelerin, bilinçsizce tüketilmesi ya da tüketilmesi esnasında çevreye verilen zararların,bazı maddelerin tüketilmeden yok olmasına sebep olduğu, tüketilen bazı maddelerin ise bir miktar enerji kullanılarak geri dönüşümlerinin mümkün olmasına rağmen, bu enerjinin harcanarak geri dönüşümün sağlanmadığı, insanlığın ortak malı olan bazı maddelerin, insanlığın bazı kesimleri tarafından ekonomik güç ve üstün olma hırsı gibi, gayeler için kullanılması tahribatın boyutlarını artırmakta ve verilen zararlar önüne geçilmez bir hızla insanlığın yaşamını tehdit edecek düzeylere gelmektedir.

Dünyamızda var olan, su, hava, toprak, bitki, hayvanlar, petrol ve doğalgaz gibi maddeler, sınırlı yaşamsal kaynaklardır. Bilinçsiz ve aşırı tüketim nedeniyle bu kaynaklar her geçen gün biraz daha azalmaktadır. Nispeten daha uzun süreli olan, güneş enerjisi ve rüzgar gibi enerji kaynakları ise insanlık tarafından henüz yeteri kadar kullanılmamaktadır. Ya da bu enerjilerde yararlanmak için kurulan sistemlerin ekonomik olarak pahalı sistemler olması nedeni ile insanlık henüz bu kaynaklara yeteri kadar yönelmemiştir. Hazır kaynakları kullanmak daha az emek ve sermaye gerektirdiğinden, daha cazip gelmektedir.

İnsanlık görülen ve hiçte uzak olmayan bir tehlike ile karşı karşıya bulunmaktadır. İnsanlığı tehdit eden tehlikeye karşı, dünyanın ortak malı olan bazı tüketim maddelerinin bilinçsizce tüketilmesi insanlığı ortak tavır almaya zorlamaktadır. Ortak tavır alınabilmesi için insanlara, eğitim yolu ile tasarruf yapma,bilinçli tüketicilik, dünyanın ortak malı olan bazı tüketim maddelerine sahip çıkma, gibi istendik davranışların kazandırılması gerekmektedir.

Tasarrufun yapılabileceği alanlar:

Yaşamın her alanında, her tülü eylem ve hareketlerde tasarruf yapılacak,alanlar mevcuttur.Biz bu alanları kısaca şu ana başlıklar altında toplayabiliriz.

1. Enerjide tasarruf

2. Tüketimde tasarruf

3. Zamanda tasarruf

4. Üretim aşamasında tasarruf

Bütün bunların yanında zorlukla kazandığımız paranın tasarrufu da büyük önem taşıyor. Tasarruf ve bütçe yönetimi geleceğinizi garanti altına alır ve istenmeyen borçlardan, iflaslardan, icralardan kaçınmanıza yardımcı olur. Her birey bütçe yönetimi yapmalıdır. İlerideki emeklilik planları, ev ve taşıt alımı gibi konularda daha rahat etmenizi sağlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi