Kategoriler
Sözlük

TSH (Tiroid Simule Edici Hormon) Nedir? TSH Ne Demektir? Anlamı

Özet: “TSH (Tiroid Simule Edici Hormon) Nedir? TSH (Tiroid Simule Edici Hormon) Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda TSH (Tiroid Simule Edici Hormon) nedir, TSH (Tiroid Simule Edici Hormon) ne demektir, TSH (Tiroid Simule Edici Hormon) kelimesinin tanımı, hormonların seviye kontrolü gibi TSH (Tiroid Simule Edici Hormon) hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

TSH (Tiroid Simule Edici Hormon) Tanımı

Tiroid Uyarıcı Hormon veya Tiroid Simule Edici Hormon hipofiz bezinin ön lobundan üretilen ve salgılanan, Tiroit bezinin çalışmasını düzenleyen peptid yapıda bir hormondur.

TSH

Tiroid Hormonları Seviyesinin Kontrolü

TSH, Tiroid Bezini uyararak tiroksin ve Triiyodotironin salgılanmasını sağlar. TSH miktarı hipotalamusta üretilip kan ile hipofizin ön lobuna taşınan TRH (tirotropin releasing hormon ya da tirotropin salgılattırıcı hormon) ile control edilir. Hipofiz ise buradan aldığı uyarıya göre TSH üretimini artırır ya da azaltır. Kandaki tiroid hormonlarının (T3, T4) seviyesi hipofizi etkiler. Dolayısıyla TSH üretimi de etkilenmiş olur. Kandaki T3, T4 miktarları düşerse TSH üretimi artar, T3, T4 seviyeleri arttıkça da TSH üretimi düşer.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi