Kategoriler
Sözlük

VHKİ Nedir? VHKİ Ne Demektir? VHKİ Kelime Anlamı

Özet: “VHKİ Nedir? VHKİ Ne Demektir? VHKİ Kelime Anlamı” başlıklı yazımızda VHKİ nedir, VHKİ ne demektir, VHKİ kelimesinin tanımı gibi VHKİ hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

VHKİ Tanımı

Vhki kavramına çoğunlukla kamu kurumlarının iş ilanlarında rastlanılmaktadır. Vhki, Veri hazırlama ve kontrol işletmeni anlamına gelmektedir. Vhki kadrolarına başvurabilmek için Kpss puanı ve bilgisayar sertifikası şart koşulmaktadır. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni Bilgisayar başında masabaşı çalışır. Çalışma saatleri sabah: 8.30 ile akşam: 17:00 arasındadır.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak çalışanlar bilgisayara veri girmek, özlük işlerinin takibi, kurum personelinin bilgilerinin takibi vhki çalışanlarının başlıca görevleridir. Diğer memurlarla arasında çok az bir maaş farkı bulunmaktadır. Vhki olarak çalışan memurlar ek ödeme hakkınada sahiptirler. Vhki’ler bakanlık ve ona bağlı kuruluşlarda, valilik, kaymakamlı ve ona bağlı kuruluşlarda çalışırlar.

soru-işareti

VHKİ Kadrosunun Önemi Nedir?

Kamu kurumlarında, Vhki kadrosuna geçişler genel olarak personele taltif şeklinde yürütülmektedir. Zira bu kadroya atanan memurların maaşlarında 40-50 YTL’lik artış olmakta, bunlar 5. derecenin altına inebilmekte ve yeşil pasaport alabilme imkanına kavuşmaktadır. Personeli ile Maliye Bakanlığı arasında sıkışan kurumlar, bu şekildeki uygulama ile hem personelinin ve hem de personeli temsilen sivil toplum örgütlerinin gönlünü almaktadır.

Kaynak: http://vhki.nedir.com/#ixzz2c72Rn0wF

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi