Kategoriler
Coğrafya Sözlük

Yaz Nedir? Yaz Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Yaz Nedir? Yaz Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Yaz nedir, Yaz ne demektir, Yaz kelimesinin tanımı, Yaz kelimesinin eş anlamlısı, Yaz kelimesinin ingilizce karşılıkları, Yaz ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Yaz hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Yaz Tanımı

Yaz kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim Kuzey yarım kürede 21 Haziran 23 Eylül, güney yarım kürede 21 Aralık 21 Mart tarihleri arasındaki zaman dilimi, ilkbaharla sonbahar arasındaki sıcak mevsim

Yaz Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Yaz kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Yaz kelimesinin eş anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Yaz kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Yaz kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Yaz mevsimi nedir

Yaz İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Yaz kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

yaza çıkmakyazı getirmek

Yaz İle İlgili Birleşik Sözler

Yaz kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

yaz dönemiYaz Dönencesiyaz günüyaz helvası
yaz kışyaz okuluyaz saatiyaz sömestiri
yaz uykusuyaz yağmuruilkyazpastırma yazı

Yaz İngilizcesi

Yaz kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Yaz – summer

Yaz Hakkında Detaylı Bilgi

Dört mevsimden birisi olan Yaz, en sıcak mevsimdir. Kuzey Yarım Küre’de en uzun günler yazda gerçekleşir. Dünya ısıyı depo ettiği için en sıcak günler genellikle yaklaşık iki ay sonra ortaya çıkar. Sıcak günler Kuzey Yarım Küre’de 21 Haziran ile 22 Eylül arasında, Güney Yarım Küre’de ise 22 Aralık ile 21 Mart arasındadır.

Yaz mevsimi insanlar, tabiatın çoğu güzelliklerinden faydalanma olanağı bulur. İnsan sağlığına büyük faydası bulunan ve kemiklerin gelişmesi için gerekli olan D vitamini, güneş ışınlarından alınır. Yazın insanlar cildine ve bazı hastalıkların iyi gelen deniz suyu ve deniz kumundan faydalanılırlar. Güneş banyoları romatizmalar için çok faydalıdır.

Güneşin kuvvetli ışınları birçok hastalıkları yok eder ve iyileştirir. Meyvelerin, sebzelerin ekserisi bu mevsimde yetişir. Türkiye’de insan gıdasının büyük bir kısmını tutan; buğday, arpa, mısırve yulaf gibi hububatlar bu mevsimde toplanır ve ambarlanır. Bu mevsimde araziler gelecek ekim dönemine hazırlanır.

Sponsorlu Bağlantılar

Yazın aşırı ve kavurucu sıcaklığından da sakınmak gerekir. Uzun süre başı açık kalmak, aşırı güneş banyosu yapmak, cilt ve insan sağlığı için çok tehlikelidir. Serinletici içecekler içmede de aşırı gidilmemelidir. Bu mevsimde yiyecek ve içeceklerin yanında giyeceklere de dikkat etmek gerekir. Yazları ter emici, rutubet çekici pamuklu giyecekler tercih edilip, naylon ve buna benzer giyecekler giyilmemelidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi