Kategoriler
Tarih

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını İle İlgili Atatürk’ün Sözleri

Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Bayramı

Bugün üzerinde yaşadığımız toprakları korumak için yaklaşık 100 yıl önce bir destan yazdılar. Öyle bir destan ki kıyamete kadar bu destan anlatılacak ve unutulmayacak. Hiç şüphesiz bu destanın baş kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk önderliğinde yazılan destanın sonucu 29 Ekim 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Hiç şüphesiz kazanılan bu zafer ve kurulan cuhuriyet ile ilgili Atatürk’ün de bazı sözleri oldu. İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet hakkındaki sözleri.

Sponsorlu Bağlantılar

Cumhuriyet Hakkında Atatürk’ün Sözleri

*** Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemi ile devlet şekli demektir. Biz Cumhuriyeti kurduk, o on yaşını doldururken demokrasinin bütün icaplarını sırası geldikçe uygulamaya koymalıdır. (Mustafa Kemal Atatürk)

*** Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz. (Mustafa Kemal Atatürk)

*** Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız. (Mustafa Kemal Atatürk)

Cumhuriyet Hakkında Atatürk'ün Sözleri

*** Onlar kolaylıkla anlayacaklardır ki, çürümüş bir hanedanın, halife ünvanıyla başının üstünden zerre kadar uzaklaşmasına imkan kalmayacak surette muhafazasının mecburi kılan bir devlet şeklinde, cumhuriyet idaresi ilan olunsa bile, onu yaşatmak mümkün değildir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Sponsorlu Bağlantılar

*** Türk Ulusunun yaratılışına ve bilgisine en uygun yönetim şekli cumhuriyet yönetimidir. (Mustafa Kemal Atatürk)

*** Cumhuriyet düşünce serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Her kanaat bizce muhteremdir. Yalnız muarızlarmızın insaflı olması lazımdır. (Mustafa Kemal Atatürk)

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi