Kategoriler
Tarih

Her Yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Neden Kutluyoruz?

Cumhuriyeti Kurarken Verilen Mücadele

Bugün üzeirnde yaşadığımız toprakları elimizden almak için dünyanın dört bir yanından düşmanlar akın akın geldiler. Başta İngiltere, Fransa ve İtalya gibi dünya devletleri olmak üzere birçok devlet topraklarımızı kendi aralarında bölmüşlerdi bile. Ama istedikleri olmadı. Çünkü hesaplayamadıkları birşey vardı. O da bu topraklarda yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz millet.

Bu millet milyonlarca şehit verdi ve kıyamete kadar anlatılacak bir destan yazdılar. Budestanın sonunda 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti kuruldu ve Bundan dolayıdır ki her yıl 29 Ekim gününü Bayram olarak hep beraber kutlanmakta. Cumhuriyet Bayramı.

Sponsorlu Bağlantılar

Cumhuriyet Böyle Kuruldu

29 Ekim 1923 tarihinde Ulu Önder Atatürk ve onun yoluna başkoymuş arkadaşları sayesinde mecliste yapılan bir anaysa değişikliği sayesinde yeni kurulan ülkenin rejimi, yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. İşte yüce Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu bu mirası unutmamak adına her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Yaşadığımız ülkenin kuruluş yıldönümü olması sebebi ile ve özgürce yaşamamızın teminatı olan devletimizin kuruluşunun, çökmüş ve bitmiş bir Osmanlı yerine yepyeni bir devletin doğuşunun yıldönümü olduğu için her yıl 29 Ekim Cumhuriyet bayramı olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyet Bayramını Neden Kutluyoruz

Toplumsal dayanışma içerisinde, milli birlik içerisinde yaşamamızı sağlayan 29 Ekim 1923’te temelleri atılan Cumhuriyet olgusunun, emperyalist güçlere karşı zafer kazanabilen bir millet olduğumuzu yeniden yeniden hatırlayabilmek için, şehitlerimizin ruhlarını şad etmek için, İstiklal Marşımızda anlatılan savaşımızı, mücadelemizi şereflendirmiş olan Cumhuriyetimizin değerini tekrar anlamak onun değerini bilmek için her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamaktayız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi