Kategoriler
Tarih

Kanuni Sultan Süleyman’ın Kaç Çocuğu Vardır?

Kısaca Kanuni Sultan Süleyman Kimdir?

Osmanlı İmparatorluğunun en uzun süre tahtta kalan padişahlardan birisi de Kanuni Sultan Süleymandır. Bu süre zarfından padişahın en az beş eşi olduğu kesin kaynaklardan tarafından belirlenmiştir. Osmanlı hanedanın  devam etmesi için şehzadeler , Kanuni döneminde oldukça önemli bir yeri vardır. Peki Osmanlı tahtında uzun süre padişahlık yapmış olan Kanuni Sultan Süleyman’ın kaç tane çocuğu var?

Sponsorlu Bağlantılar

Muhteşem Süleyman’ın Çocukları

Kanuni Sultan Süleyman’ın kaç tane çocuğu olduğuna dair tarihçiler farklı şeyler söylemektedir. Bazı tarihçiler sekizde çocuğunun olduğunu savunurken bazıları ise on beşten fazla çocuğu olduğunu söylemektedir.

Kanuni Sultan Süleymanın eşi olan Hürrem Sultanın en fazla çocuk doğurduğu kesindir. Bunların içerisinden ise II. Selim  ise Kanuni Sultan Süleyman’dan sonra tahta geçerek Şehzade Selim unvanı almıştır.

kanuni sultan süleyman

I. Süleyman Şehzadeleri

Osmanlı padişahlarının özel hayatları her zaman tarihçilerin en zor ulaştığı alandır. Bundan dolayı tarihçiler Kanuni Sultan Süleyman’ın kaç tane çocuğu olduğuna dair tam olarak bilmek kesin olmasa da bilinen çocukları şunlardır:

  • Şehzade Mahmud: 1512 yılında, Süleyman’ın Fülane Hatun’dan doğan ilk oğlu. 1521’de vefat etti.
  • Şehzade Mustafa: 1515 yılında dünyaya geldi. Çeşitli sancaklarda, sancak beyi olarak görev yaptı. Tahta geçmek istediği söylentilerinin ardından 6 Ekim 1553 günü, Konya Ereğlisi’nde babası Süleyman tarafından boğdurtuldu.
  • Şehzade Murad: 1519’da dünyaya gelen Murad’ın annesi kesin olarak bilinmese de, Gülfem Hatun olduğu yönünde iddialar bulunmaktadır.
    Şehzade Mehmed: 1521 yılında Hürrem Sultan’dan dünyaya gelen Mehmed, 1543 yılında vefat etti.
  • Mihrimah Sultan: 1522 yılında, Hürrem Sultan’dan dünyaya gelen Süleyman’ın ilk kızı. 1578’de vefat etti.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi