Kategoriler
Öneriler Teknoloji

Firefox da Yeni Sekme (Açılışı) Adresini Değiştirme ve Ayarlama

İnternet (Web) Tarayıcılara Virüs Bulaşması

İnternete girebilmek için bildiğiniz gibi internet tarayıcılarına ihtiyacımız vardır. İnternet (web) tarayıcıları kullanırken bazen bu tarayıcılara virüs bulaşmaktadır. Bu virüsler genellikle yaptığımız bütün ayarları bozup asıl amacını yerine getiriyorlar. Bu web tarayıcılarından birisi de bu alanda ilk sıralarda yer alan Mozilla Firefox.

Virüs Nasıl Temizlenir

Firefox’a virüs bulaştığında bu virüsler genellikle Firefox ana sayfa adresini, yeni sekme adresinizi yada arama motorunuzu değiştiriyor. Peki hem ayarlarımızı eski haline getirip hemde virüsü dilmek için ne yapmalıyız? Bunun için öncelikle Firefox eklentilerinden yeni eklenen eklentiyi bulun (örneğin ABC eklentisi olsun).

Sponsorlu Bağlantılar

firefox yeni sekme-3

Çünkü ayarlarınızı değiştiren bu eklenti. Ardında denetim masasından bu eklentinin toolbar programını silin. Yani eğer eklenen eklenti “ABC” isimli bir eklenti ise;

Denetim Masası / Programlar ve Özellikler

yolundan “ABC toobar” programını kaldırın. Ardından eğer yeni sekme adresini değiştirmek için Tab Mix Plus eklentisini eklemeniz gerekiyor.

Tab Mix Plus indirmek için tıklayınız.

firefox yeni sekme

 

Bu eklentiyi yükledikten sonra Firefox tarayıcının seçenekler bölümünden sekmeler kategorisine geliyorsunuz. Bu alanda “Tab Mix Plus” isminde bir alan gelecek. Buraya girip istediğiniz sayfanın adresini değiştirebilirsiniz.

firefox yeni sekme-2

Böylece Firefox tarayıcınıza virüs bulaştığında bu şekilde kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi