Kategoriler
Teknoloji

Google Analytics Nedir? Google Analytics Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Google Analytics Nedir? Google Analytics Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Google Analytics nedir, Google Analytics ne demektir, Google Analytics kelimesinin tanımı, Google Analytics maliyeti gibi Google Analytics hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Analytics Tanımı

Google Analytics Google’ın Urchin firmasını satın alması sonrasında duyurduğu ücretsiz web site performans analizi servisidir. Kullanışlı arabirimi ve ücretsiz olması sayesinde kısa sürede bloglardan büyük kurumsal web sitelerine kadar geniş yelpazede yaygınlaşmıştır. Temel web sitesi raporlarının yanında oldukça gelişkin özellikleri de içinde barındıran Google Analytics adresinden edinilebilir. Google Analytics Google’ın Urchin firmasını satın alması sonrasında duyurduğu ücretsiz web site performans analizi servisidir. Kullanışlı arabirimi ve ücretsiz olması sayesinde kısa sürede bloglardan büyük kurumsal web sitelerine kadar geniş yelpazede yaygınlaşmıştır. 80’den fazla rapor sayesinde, ücretsiz Google Analytics hesabınız ziyaretçileri sitenizde gezinirken izler ve ister AdWords kampanyaları ister e-posta kampanyaları veya diğer bir reklamcılık programı olsun pazarlama kampanyalarınızın performansını takip eder.

google-analytics

 

Bu bilgilerle, hangi anahtar kelimelerin gerçekten işe yaradığını, etkinliği en yüksek reklam metnini ve ziyaretçilerinizin dönüşüm sürecinin hangi noktasında vazgeçtiklerini öğrenirsiniz. Bu işlevin ücretsiz olarak sunuluyor olması sizi yanıltmasın; Google Analytics her türden özelliği barındıran, güçlü bir analitik çözümleme paketidir. AdWords reklamverenleri bu yararlı özelliklerin tümüne AdWords hesaplarından erişebilir; Google Analytics AdWords ile tümüyle bütünleştirilmiştir. Raporlarınızın ve ayarlarınızın tümüne Analytics sekmesinden erişebilirsiniz.

Google Analytics’in Maliyeti Nedir?

Google analytics, servisi hakkında şunu söylemektedir;

“Google Analytics tamamen ücretsizdir! Bu web analitiği çözümünü ücretsiz olarak hizmete sunabildiğimiz ve web sitesi olan herkesin dönüşüm verilerini izlemesine, sitesinden geçen ziyaretçileri analiz edebilmesine ve daha çok ziyaretçi tutabilmek için değiştirilebilecek site öğelerini tanımlamasına olanak sağladığımız için gurur duyuyoruz.”

Bu ücretsiz sürümde aylık 5 milyon sayfa görünümü sınırı vardır; ancak etkin bir Google AdWords hesabı olan kullanıcılara sınırsız sayfa görünümü izleme hakkı verilir. Ayrıca, Google Analytics, AdWords ilk-son ile ve AdWords kampanyanızla tamamen bütünleştirildiği için AdWords yatırım getirinizin izlenmesini de kolaylaştırır.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Analytics’te Sayfa Görünümü Sınırı var mı?

Google Analytics, ayda en çok 5 milyon sayfa görünümü sunan ücretsiz bir hizmettir. Siteniz ayda 5 milyondan fazla sayfa görünümü oluşturuyorsa, Google Analytics hizmetinizin kesintiye uğramaması için sitenizi etkin bir AdWords hesabına bağlamanız gerekecektir. Google Analytics mevcut durumda, en az bir etkin ve yayınlanan Kampanyası bulunan ve günlük bütçesi en az 1,5 YTL olan AdWords hesabını etkin bir AdWords hesabı olarak tanımlar.

Google Analytics Kimler Kullanmalıdır?

Google Analytics, ister hobi olarak oluşturulan küçük bir web sitesi ister dev bir online kurum olsun, web varlığı olan herkese güçlü izleme araçları sunar. Pazardaki en güçlü web analitik çözümlerinden biridir ve herkes için ücretsizdir. Google Analytics, geliştirici ve tasarımcılarından tutun pazarlama ve yönetim ekiplerine dek bir web sitesinin yönetiminde görev alan herkese kapsamlı raporlar sunar. Ziyaretçilerin sitenizi hangi noktada terk ettiklerini ve hangi içeriğin ziyaretçilerin ilgisini çektiğini öğrenip seo çalışmasına ona göre yön vermenize yardımcı olur. Google AdWords müşterileri, AdWords hesaplarının içinden bile Analytics verilerini görebilirler; raporlarınıza ve ayarlarınıza bir Analytics sekmesi eklenmiş durumdadır. Analytics ayrıca AdWords kampanyalarınızı ayrıntılı izleme için otomatik olarak etiketler ve AdWords reklamverenleri sınırsız sayfa görünümünden yararlanır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi