Kategoriler
Teknoloji

LED Teknolojisi Nedir? LED TV Nedir?

Görüntüleme Teknolojisi

Bildiğiniz gibi eskiden tüplü televizyonlar vardı. Gelişen teknoloji ile ilk zamanlar Plazma televizyonlar sonraları LCD televizyonlar derken teknoloji bizleri LED televizyonlara kadar getirdi. Aslında bahsettiğimiz bütün bunlar televizyonlara ait değil. Görüntüleme cihazları için geçerlidir. Mesela buna örnek bilgisayar ekranlarını verebiliriz. Yani Plazma olsun LCD olsun yada LED olsun hepsi görüntüleme amaçlı kullanılan teknolojidir.

En İyisi LED Teknolojisi

İster televizyon olsun isterseniz bilgisayar olsun görüntüleme konusunda en iyi ve en sağlıklı olarak LED ekranlar tavsiye edilmektedir. Zaten bir teknoloji marketine gidip LED ekran bir TV yada PC almak istediğinizde fiyat diğerlerine oranla daha yüksektir. Yani fiyatında da kendini belli etmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

LED TV Teknolojisi

LED TV Ne Demektir?

LED TV (İng. Light Emitting Diode(Işık Yayan Diyot)), arka aydınlatmasında Led teknolojisinin kullanıldığı düz panel ekranlarda uygulanan görüntüleme teknolojisidir. LED TV, Light-emitting dioedes (LEDs) olarak da bilinmektedir, aynı zamanda LED televizyonlar için Led arkadan aydınlatmalı LCD televizyonlar da denilmektedir. Plazma ve OLED teknolojilerinden farklı olarak LED televizyonlarının ışık kaynağı kendine özgüdür.  LED televizyonlardaki en büyük fark siyah rengin geleceği bölgedeki ledin kapatılarak ekranda daha fazla siyah elde edilmesidir.

LED TV

Bu sayede çok yüksek kontrast oranı yakalanabilir. Bu durum görüntüde netliğe yol açar. LCD televizyonlarda 1:10.000 ile 1:50.000 lümens arasında kontrast elde edilirken, LED televizyonlarda bu oran 1:2.000.000 ile 1:5.000.000 arasındadır. Bu teknoloji ile gelen diğer önemli özellik ise düşüş enerji tüketimidir. LED televizyon türlerinin tümünde enerji kullanımı düşük seviyededir.

Aydınlatma Teknolojisi Çeşitleri

LED Televizyonlarında üç tür LED kullanılır, bunlar :

Kenardan Aydınlatma

Işığın ekran arkasına yansıtılması için ekran kenarlarından beyaz ledler ile aydınlatma. Bu teknoloji kullanılan ekranlar daha ince olur ve ışık ekran boyunca eşit olarak dağıtılır.

Doğrudan Aydınlatma

Ekran arkasında doğrudan RGB kullanımı. Bu teknoloji ile ekranın istenilen alanında karartma uygulanabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Dizi Aydınlatma

Ekran arkasında tek tek dizilmiş kontrol edilen led kullanımı. Bu teknoloji ile LED televizyonlarda daha az enerji tüketimi sağlanmıştır. Daha fazla renk aralığı sayesinde sahne geçişleri fark edilemez dereceye getirilmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi