Kategoriler
Teknoloji

Tablet Nedir? Phablet Nedir? Farkları ve Özellikleri

Tablet Bilgisayar Ne Demektir?

Teknoloji her geçen gün daha da gelişmektedir. Masaüstü bilgisayarlardan dizüstü bilgisayarlara (laptop) geçtikten sonra bilgisayarların taşınabilir olması çok fazla ilgi gördü. Ardından dokunmatik olan ve adına akıllı telefon denilen cep telefonları çıktı ve gerek masaüstü bilgisayarlara gerekse laptop bilgisayarlara ilgi biraz azaldı. Akıllı telefonlardan sonra ise bu kez hem bilgisayardaki işlemleri yapabilecek hemde dokunmatik olan cihazlar çıktı ki bunlara da tablet denildi.

samsung galaxy note 3 tablet

Sponsorlu Bağlantılar

Yani tablet bilgisayarı bir akıllı telefon gibi yanında taşıyabileceğin ve akıllı telefon işletim sistemine sahip bir bilgisayar olarak tanımlayabiliriz. Bu tablet bilgisayarlara örnek verecek olursak bu alanda ilk sıralarda yer alan ve büyük bir rekabet içinde olan iki şirket var; Apple ve Samsung.

tablet ve phablet

Bazı tablet bilgisayarlar;

  • Apple iOS işletim sistemli iPad tablet.
  • Samsung Android işletim sistemli Galaxy Note tablet serisi.
  • Xperia Tablet Z

sony xperia z tablet

  • Xperia Tablet S
  • HTC Flyer

 Phablet Ne Demektir?

Fakat zaman geçtikçe akıllı telefonlardan tabletlerin performansları beklendi. Dolayısıyla bazı akıllı telefonların ekranı büyütüldü ve sistem özellikleri artırıldı. Mesela normal bir akıllı telefonun ekranı en fazla 5 inç iken tablet bilgisayar gibi daha büyük ekran ihtiyacı doğdu veya akıllı telefonların işlemcileri tablet bilgisayarlarda olduğu gibi 4 çekirdekli olarak üretildi.

Phablet nedir

 

Bu yüzden akıllı telefonlar ile tablet bilgisayarları ayırma gereği duyulacak ki şimdi de Phablet cihazlar çıktı. 5 inç ile 6.9 inç büyüklüğündeki akıllı telefonlara verilen isimdir. Bu Phablet cihazlar hem akıllı telefon görevi gören hemde tablet bilgisayar performansını elde edebileceğiniz bir cihaz.

phablet

Yani tablet bilgisayar ile akıllı telefon arasındaki bir cihaz. Bu cihazlara Phablet adının verilmesi ise şu şekilde; “Phone” yani telefon ve “Tablet” yani tablet bilgisayarların kelimelerinden gelmektedir. Dolayısıyla Phablet ismi ortaya çıkmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi