Kategoriler
Sağlık Yaşam

Ağrı Kaplıcaları Hangileridir? Ağrı’daki Kaplıcalar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Ağrı Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Hemen her ilinde kaplıca bulunan ülkemiz bu illerinden birisi de Ağrı’dır. Ağrı’da birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Özellikle Ağrı’daki Diyadin kaplıcaları Türkiye’nin ünlü kaplıcalarındandır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Ağrı’da bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

  • Diyadin Kaplıcaları (Köprü Kaplıcası, Davut Kaplıcası, Yılanlı Kaplıcası)
  • Dambat Çermiği ve Maden Suyu

Ağrı Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Diyadin Kaplıcaları

Kaplıca alanı, Ağrı İli’nin güneydoğusunda bulunan Diyadin İlçe Merkezine 5 km mesafede yer almaktadır. Kaplıca bölgesi birbirinden kopuk olarak bulunan Yılanlı, Davut ve Köprü kaplıcaları olmak üzere geniş bir alana yayılmıştır. Kaplıca alanının içinden geçen Murat Nehri, görsel ve rekreatif açıdan önemli bir doğal değer kazandırmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Diyadin Kaplıcaları-1

Diyadin Kaplıcalarına Ulaşım

Diyadin İlçe Merkezi Erzurum-İran transit yolunun (E 80 Devlet Karayolunun) 7 km. güneyinde konumlanmıştır. Diyadin Ağrı il merkezine 60 km., Erzurum’a 55 km. uzaklıktadır. Havayolu ulaşımı ise 70 km mesafedeki Ağrı havaalanı ve 100 km. mesafedeki Erzurum havaalanı ile sağlanmaktadır.

Diyadin Kaplıcaları-3

Termal suların bikarbonat, klorür, sülfat, kalsiyum, karbondioksit gazı içermesi ve toplam mineralizasyonun 1 gr/lt olması nedeniyle şifa özelliği taşımaktadır. Cilt hastalığı, özellikle romatizma, nevrit nöroloji, kadın hastalıkları, kemik ve kireçlenme hastalıkları, siyatik ve metabolizma bozukluğu gibi hastalıklarının tedavisinde yararlanılmaktadır.

Diyadin Kaplıcaları Suyunun Özellikleri

Toplam Mineralizasyon 1000 mg/lt olup sıcaklık = 72-78 °C’dir. Diyadin kaplıca alanında konaklaması bulunan sadece Vali Lütfü Yiğenoğlu otel ve kaplıca tesisleri yer almaktadır. Tesis, İlçe merkezine 5 km. mesafede bulunmaktadır. Tesisin mülkiyeti Diyadin Belediyesine ait olup özel şahıs tarafından işletilmektedir.

Diyadin Kaplıcaları-2

Belediye belgeli olan tesis, 34 oda, 68 yatak kapasiteye sahiptir. 1 adet sauna, 1 adet jakuzi, 1 adet Türk hamamı, fitness centre, kapalı ve açık havuzu bulunan tesis 12 ay boyunca hizmet vermektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Dambat Çermiği ve Maden Suyu

Ağrı’ya 5 km. uzaklıktaki Yolluyazı (Dambat) köyünde. Murat nehri’nin kıyısındadır. Yerden fışkıran su kükürtlüdür ve kaynak her yıl yer değiş­tirmektedir. Ayrıca kapalı bir yerde kalınca zehirleme yaptığından sabit bir havuz içine alınmamıştır. Yara, çıban, sivilce gibi deri hastalıkları ve romatizma için şifalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi