Kategoriler
Sağlık Yaşam

Aksaray Kaplıcaları Hangileridir? Aksaray’daki Kaplıcalar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Aksaray Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Hemen her ilinde kaplıca bulunan ülkemiz bu illerinden birisi de Aksaray’dır. Aksaray’da birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Özellikle Aksaray’daki Ziga kaplıcaları Türkiye’nin ünlü kaplıcalarındandır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Aksaray’da bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

  • Ziga Kaplıcaları
  • Hamamboğazı Kaplıcası

Aksaray Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Ziga Kaplıcaları

Aksaray Ziga Kaplıcaları-2

Sponsorlu Bağlantılar

Aksaray ili Güzelyurt İlçesi Yaprak HisarKöyünde Ihlara Vadisi yanı başında bulunan Ziga Kaplıcalarının bulunduğu alan, Bakanlar Kurulu Kararı ile Özel Çevre koruma Bölgesi ilan edilmiş olup, mevcut tesislerin bulunduğu alan, kaynak kirlenmesinin önlenmesi bakımın dan yapılaşmaya kapatılmıştır. Ziga Kaplıcaları 47 derece sıcaklığında 150lt/sn debisi olan mineral bakınım dan oldukça zengin başta romatizmal hastalıklar olmak üzere metabolizma bozuklukları, göz rahatsızlıkları ve kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.

Aksaray Ziga Kaplıcaları-1

Ziga kaplıcaları sıcak suları birçok mineralin birleşiminden oluşmuş ve içerisinde bol miktarda Kalsiyum ve Sodyum ile Klorür iyonu ve Hidrokarbonat İyonu bulunması sebebi ile tortu bırakmakta olup, içinde bulunan katyon ve anyonların traverten oluşumuna uygun olması dolayısıyla bölge traverten alanı olarak planlanmıştır.

Hamamboğazı Kaplıcası

Suyunda bol miktarda karbondioksit, bikarbonat, toprak alkalin bulunan bu kaplıca, Tuzlusu olarak da adlandırılır. Su sıcaklığı 25 derece olduğu için, içimi serinlik vermektedir. Suyunda bulunan bol miktarda karbondioksit gazı sayesinde içimi çok kolaylaşmıştır. Yaz aylarında ziyaretçilerinin çok olduğu söylenmektedir.

Aksaray Hamamboğazı Kaplıcası

 

Özellikle Aksaray’lılar yaz mevsiminde buraya akın ederler. Banyosunun şifa verdiği söylenemez fakat içiminde, safrakesesi hastalıklarında, karaciğer hastalıklarında ve metabolizma hatalıklarında etkili olmaktadır. Aksaray iline 5 km. uzaklıkta olan Hamamboğazı yakınlarındadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi