Kategoriler
Yaşam

Balıkesir Kaplıcaları Hangileridir? Tedavi Ettiği Hastalıklar

Balıkesir Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Hemen her ilinde kaplıca bulunan ülkemiz bu illerinden birisi de Balıkesir ilidir. Balıkesir ilinde birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Balıkesir şehrinde bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

  • BALYA-ILICA KAPLICASI
  • BİGADİÇ-HİSARKÖY (ASARKÖY) KAPLICASI
  • EDREMİT-DERMAN KAPLICASI
  • EDREMİT-GÜRE KAPLICASI
  • GÖNEN EKŞIDERE GENÇLIK IÇMESI
  • GÖNEN KAPLICALARI
  • PAMUKÇU KAPLICASI
  • BALPAŞ TERMAL TESISLERI
  • SINDIRGI-EMENDERE KAPLICASI
  • SINDIRGI-HİSARALAN KAPLICASI
  • SUSURLUK-KEPEKLER KAPLICASI

Balıkesir Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

BALYA-ILICA KAPLICASI

Balıkesir-Bandırma yolunun 13.kilometresinden Şamlı’ya ayrılan yola 22 km mesafede bulunur. Suyunda sodyum, kalsiyum, klor, sülfat vardır. Suyun sıcaklığı 61,5C’dir.

Sponsorlu Bağlantılar

Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Romatizma, siyatik, kireçlenme, bazı cilt ve deri hastalıklarına iyi gelmektedir. Konaklama imkanı vardır

BİGADİÇ-HİSARKÖY (ASARKÖY) KAPLICASI

Bigadiç’e 23 km mesafededir. Sodyum bikarbonatlı, sülfatlı, karbondioksitli, sülfürlü, magnezyum ve arseniklidir. Suyun sıcaklığı 75C, 59C, 31C’dir.

Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Romatizma, nevralji, kadın hastalıkları, nevritlilerde ve cilt hastalıklarında faydalıdır.

EDREMİT-DERMAN KAPLICASI

Edremit ilçesinin Bostancı köyündedir. Edremit-Ayvalık, Havran-Edremit yollarının kesiştiği yerdedir. Edremit’e 10km uzaklıktadır. Suyun sıcaklığı 56C’dir.

Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Romatizma, artrit, kadın hastalıklarına iyi gelir. Konaklama imkanı vardır

EDREMİT-GÜRE KAPLICASI

Edremit ilçesine bağlı Güre Kasabası sınırları içindedir. Kaplıca mahallinin denizden yüksekliği 3 metre olup, denizden uzaklığı 300 metre kadardır. Ege Bölgesinde, Truva’dan Bergama’ya kadar uzanan turistik bölgenin merkezinde, Edremit’in 12km batısında, Kazdağı’nın yamaçlarında zeytinlikler arası Akçay’a 3km kadar uzaklıktaki Güre Kaplıcaları bir sağlık ve dinlenme yeridir. Bu kaplıcanın orjinal olan bölümlerinin ilk çağ Roma hamamı özellikleri taşıdığı görülmektedir. Radyoaktif özelliği vardır. Suyun sıcaklığı 64C’dir.

Sponsorlu Bağlantılar

Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Romatizma, kadın hastalıkları, cilt hastalıkları, guatr, kireçlenme, sedef, böbrek taş ve kumları ile karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Ulaşım ve konaklama tesisleri yönünden oldukça kolay ve rahattır

GÖNEN EKŞIDERE GENÇLIK IÇMESI

Gönen’e 13km uzaklıktaki dağ ılıcasının 100m ilerisindedir. Gençlik suyu sülfat klorürlü sodyum, kalsiyum ve oligometaliktir. Suyun içinde en fazla radyoaktif olması gençlik suyu denilmesine neden olmuştur.

GÖNEN KAPLICALARI

Gönen ilçesi merkezindedir. Kaplıcanın bulunduğu yer 600m2’lik bir alanı kaplar. Suyun sıcaklığı yüksek olduğundan, banyo için açık havuzlarda soğutulmuş su kullanılır. Kaplıca suları en çok sodyum sülfat ve sodyum bikarbonat taşır. Gönen İlçesinde bulunan kaplıcanın çok eski bir tarihi vardır. Gönen Kaplıcası, Mısırlılar, Romalılar ve Bizanslılar zamanında işletilmiş ve o tarihlerde büyük bir şöhrete sahip olmuştur. Kaplıca yöresindeki kazılarda termalizm ile ilgili tarihi eserler çıkarılmıştır. Bu tarihi eserler kaplıca müzesinde saklanmaktadır.

Kaplıca Gönen ilçesinin içindedir ve bütün yıl çalışmaktadır. Tedavide kaplıca suyunun şifa veren bütün özelliklerinden yararlanilmasi bakimindan Gönen Kaplicalari eşsiz bir doga harikasidir. Doga, Gönen Kaplica sularina 275 metre derinlikte kaptaj yapmiş, atmosfer sularindan ayirmiştir. Bu durum kaplica suyunun dünyada pek az rastlanir bir şekilde yani saf, temiz, bozulmamiş ve özelliklerini yitirmemiş olarak elde edilmesini saglar. Suyun sıcaklığı 73C’dir. Gönen Kaplıca sularından hem banyo yapılarak hem de içmek suretiyle yararlanılmaktadır. Gönen kaplıcalarında ulaşım, konaklama, alışveriş gibi her türlü imkan vardır.

Gönen Kaplıcaları
Gönen Kaplıcaları

Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Banyo kürleriyle her çeşit romatizma, kadın hastalıkları, felç, sinirsel ve ruhsal hastalıklar, içme kürleriyle karaciğer ve safra yolları hastalıklarında etkin şifa sağlar. Su buharının solunması müzmin üst ve alt solunum yolları iltihaplarının; mineralli suyun içilmesi ile mide ve onikiparmak ülseri, hazımsızlık, safra kesesi tembelliği, kalın bağırsak spazmlarının; banyo uygulamaları her çeşit romatizma, kireçlenme, ruhsal sıkıntının neden olduğu ağrı ve huzursuzluk, kadın hastalıkları, karın ameliyatları ve ortopedik ameliyat sonrası nekahat dönemleri tedavisinde yararlıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

PAMUKÇU KAPLICASI

Pamukçu Kaplıcaları
Pamukçu Kaplıcaları

Balıkesir’de 18 km uzaklıktadır. Sıcak suyun sıcaklığı 67 C’dir. Sodyum sülfat klorürlü, hipertermal bir maden suyudur.

Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Romatizmal hastalıklara, üst solunrum yolları rahatsızlıklarına, metabolik hastalıklara iyi gelmektedir.

BALPAŞ TERMAL TESISLERI

Balıkesir’e 10km uzaklıkta, Balıkesir-İzmir karayoluna 500metre mesafede bulunmaktadır. Termal Kompleks 77.000 metrekare bir arsanın üzerinde inşa edilmektedir. Kür oteli, Kür merkezi ve günübirlik tesisleri olmak üzere yaklaşık toplam inşaat alanı 11.500 metrekaredir. Toplam inşaat alanı 7.250 metrekare olan otelin inşaatına başlanmıştır. Bina dört yıldızlı ve 193 yatak kapasiteli olup, 6 katlıdır. 200 ve 300 kişilik olmak üzere, hareketli bölmeler ile ayrılmış ve iki bölümden oluşan klimalı restoran çok maksatlı kullanıma imkan verecektir. Restoran’ın yaz mevsimi için bahçe içinde olan açık teras kısmı da vardır. Oteldeki banyolarda termal su ve özel havalandırma sistemi olacaktır.

Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Kür merkezinde ise özel banyoları, fizik tedavi birimleri, sualtı masajları, Türk hamamı, jimnastik salonu, çamur kürü, doktor ve hemşire odaları, laboratuvarları bulunmaktadır. Balpaş Termal Tesislerinde, Pamukçu termal suyunun faydalı olduğu hastalıklar tedavi edilecektir.

SINDIRGI-EMENDERE KAPLICASI

Sındırgı ilçesine 8 km uzaklıkta Ilıcalı köyündedir. Suyun ısısı 36C’dir. 91,6 eman radyoaktivite tespit edilmiştir.

Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Gutlu hastalara, böbrek taşlarina, cilt ve mide hastaliklariyla sedefe iyi gelmektedir.

SINDIRGI-HİSARALAN KAPLICASI

Sındırgı ilçesine 20km Sındırgı-Simas asfaltına 500m uzaklıktaki Hisaralan köyündedir. Suyun ısısı 84-90C’dir. Radyoaktivite miktarı 2,6-4 emadır. Çok sıcak olan sular sodyum bikarbonatlı maden suyudur.

Sponsorlu Bağlantılar

Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Başta hareket sisteminin ağrılı hastalıkları olmak üzere romatizma, nevralji, nefrit ve kadın hastalıklarına iyi gelir.

SUSURLUK-KEPEKLER KAPLICASI

Susurluk-Bandırma asfaltı üzerinde, Susurluk ilçesine 20km uzaklıkta Kepekler köyündedir. Kaplıcanın ilk kez Cenevizliler tarafından işletildiği tespit edilmiştir. Kaplıcadan su ve çamur banyosu olarak faydalanılmaktadır. 45C sıcaklığında hafif kükürt kokulu tabii lezzetli mutedil bir sudur.

Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Banyo tedavisi romatizma, nevralji, nefrit, polinefrit, felçler, ve ankilozlar ile kadın hastalıklarına; çamur tedavisi bütün romatizma çeşitleri, nevralji, nefrit, polinefrit, çocuk felçleri, kırık ve çıkıktan sonraki hareketsizliklerde tromatik arntiritlilerde ve kadın hastalıklarında tavsiye edilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi