Kategoriler
Yaşam

Dünyanın En Ölümcül Depremi Nerede Oldu?

Tarihteki En Çok İnsanın Öldüğü Deprem

Dünyanın en ölümcül depremi,28 Temmuz 1976 yılında kuzeydoğu Çin’de yer alan Tangshan kentinde  sabaha karşı saat 03.42’de olmuştur. Deprem 7,8 şiddetinde olmuş ve  240 binden fazla insanın ölümüne sebep olmuştur. Tangshan halkı depreme uykuda yakalandı. Depremin ilk sarsıntıları hissedildiğinde şehirde ve çevre bölgelerde yaşayan bir milyondan fazla insan uyumaktaydı.

Sponsorlu Bağlantılar

Deprem  sadece 14-16 saniye kadar sürmesine rağmen  tüm kenti yerle bir etti.Hastaneler ve yollar  deprem yüzünden yıkıldığından dolayı yaralılara yardım etmek de oldukça zorlaşmıştır.

Artçı Şok Ölü Sayısını Artırdı

Enkaz altında kalanların %80’i kurtarılmasına rağmen, 28 Temmuz günü öğleden sonra olan 7,1 büyüklüğündeki bir artçı şok, enkazın altında bekleyen birçok kişinin daha hayatını kaybetmesine neden oldu.

deprem

 

240.000’den Fazla İnsan Can Verdi

Tangshan kentindeki depremde yaklaşık 242 bin insan öldü, 165 bin kişi de yaralandı, 7218 hanede bütün aile fertleri hayatını kaybetti.

1976’daki depremden önce Tangshan  kenti deprem bölgesi olarak görünmemekteydi.Bu nedenle  bu bölgedeki binalar depreme dayanıklı şekilde inşa edilmemişti.

Sponsorlu Bağlantılar

Şehre acil yardımlar sayesinde toparlanmaya çalıştı ve su, yiyecek taşınarak şehir tekrar inşa edilmeye başlandı.Tüm bu yardımların sonucunda Tangshan tekrardan bir milyondan fazla insanın yaşadığı bir şehir haline gelerek ” Çin’in Cesur Şehri” unvanını aldı.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi