Kategoriler
Yaşam

Erzincan Kaplıcaları Hangileridir? Tedavi Ettiği Hastalıklar

Erzincan Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Ülkemizin hemen her ilinde kaplıca bulunmaktadır ve bu illerden birisi de Erzincan ilidir. Erzincan ilinde birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Erzincan şehrinde bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

  • Ekşisu (Böğert Maden Suyu)
  • Horhor Şifalı Havuz
  • Erzincan Ilıcası

Erzincan Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Kaplıcalar ve tedavi ettiği hastalıkları

Sponsorlu Bağlantılar

Ekşisu (Böğert Maden Suyu)

Erzincan il merkezine 11 km mesafedeki bölgede bulunan ve Ekşisu adı verilen Böğert maden suyu, sağlık yönünden oldukça önem taşımaktadır. Maden suyu; anemi, karaciğer, mide, bağırsak ve safra yolları hastalıklarına iyi gelmektedir.

Horhor Şifalı Havuz

Ekşisu kaynağının yakınında bulunan su, büyük bir oluktan kaynamaktadır. Miktarı dakikada 1 ton hesap edilmiştir. Özelliği, sodyum, magnezyum ve, kalsiyum hidrokarbonatı iyonları ile bu su, Ekşisu’dan daha müessir olup, mide bozukluktan, diyabet, çocukların yeme isteksizlikleri, karaciğer ve safra yolları hastalıktan tedavisi ve cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Bol miktarda kükürt içermektedir.

Erzincan Ilıcası

Ekşisu yakınındaki kaplıca, 33 derecelik ısıya sahiptir. Su banyosu şeklinde kullanılan kaplıca suyu, cilt, romatizma, damar sertliği ve kalp hastalıklarına iyi gelmektedir. Ilıca 12 adet kapalı havuzu ile hizmet vermektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi