Kategoriler
Yaşam

Fizik Günlük Hayatta Nerelerde Kullanılır?

Fizik günlük hayatımızdaki yeri, fizik günlük hayatta ne işe yarar, fizik ve günlük hayat, fizik günlük hayatımızda nerelerde vardır, fizik günlük hayatımızda nerelerde kullanılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Fizik Hayatımızın Her Yerinde

Fizik günlük hayatta bir çok olayda vardır Bunun listesini yapmaya kalksak sanırım baya baya bir vakit harcamak gerekir ve oldukça buyuk bir liste olur.

Aklima gelen bir kac ornek vereyim, daha fazlasi icin etrafiniza bakip olaylari sorgulamaniz yeterli.

– Dunya uzerinda durabiliyorsaniz burada fizik vardir 🙂 Dunya uzerinde durmanizi saglayan sey bir kutle cekim kuvveti olan dunya tarafindan size uygulanan kuvettir.

– Aksamlari hava karardiginda isiklari actiginiz zaman iste burda da fizik tam yani basinizda. Aydinlatma icin kullandiginiz tum araclarda fizik var. Aydinlatma kavrami zaten basli basina bir fizik konusu. Optik vs.

Sponsorlu Bağlantılar

– Elektrikli bir aygit kullaniyorsaniz, iste yine fizik tam orada. Elektrik de fizik biliminin ilgi alanlarindan bir digeri.

– Cep telefonu kullanıyorsanız yine fizik yani başınızda. Cep telefonu ile konuşmanızı sağlayan elektro magnetik dalgalar vs yine fizik alt dallarından birisi.

miknatis

– Sadece cep telefonu degil elbette, normal telefonlarda da yine fizik kurallarindan yararlanilmakta.

– Televizyon, radyo, sac kurutma makinasi vs vs akliniza gelebilecek tum elektrikli araclarda yine fizik var.

Bu liste cok cok uzun. Cevrenize bakin hemen hemen her olayda fizik vardir. Futbol, kayak, basketbol vs vs tum sporlarda.. Uzay teknolojilerinde.. Her alanda

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi