Kategoriler
Yaşam

Ordu Kaplıcaları Hangileridir? Tedavi Ettiği Rahatsızlıklar

Ordu Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Ülkemizin hemen her ilinde kaplıca bulunmaktadır ve bu illerden birisi de Ordu ilidir. Ordu ilinde birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Ordu şehrinde bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

  • Ordu Fatsa Sarmaşık Kaplıcaları
  • Ordu Gölköy Çermik Kaplıcası

Ordu Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Sarmaşık Kaplıcaları ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

İlçeye 10 km. uzaklıkta, motorlu taşıt aracıyla gitme olanağı olan ve sağlık yönünden çok yararlı olduğu bugüne dek yapılagelmekte olan uygulamalarla saptanan Sarmaşık Kaplıcaları Özel İdare tarafından işletilmekle birlikte modern bir tesisin kurulmaması, barınma ve konaklama olanaklarının güçlüğü karşısında gerçek değerini bulmaktan uzak kalmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Kaplıcalar ve tedavi ettiği hastalıkları

 

Yapılan çözümlemelerle berrak, renksiz, kokusuz ve hafif milki lezzetinde olduğu anlaşılan 47 santigrat derece sıcaklıkta suyun 1 lt.sinin bileşiminde 0.731 gr. Hamızı kibrit, 0.1755 gr. Klorür dö sodyum, 0.253 gr. Kalsiyum humuzu, 0.005 gr. Silis, 1.433 gr. Yeluse özünün bulunduğu saptanmıştır. Dakikada 200 litre akar. Bileşimindeki çelik ve kükürtten ötürü suyun, özellikle romatizmalılar için sağlık kaynağı olduğu gerçeğini ortaya koyuyor. Fatsa’dan buraya sürekli ve düzenli jeep ve minibüs seferleri yapılmaktadır.

Çermik ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Ordu ili Gölköy ilçesinin 500 m. güneyinde bulunan Çermik gölünün suları maden suyu özelliği taşımaktadır. Bu nedenle de böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi