Kategoriler
Yaşam

Polis Kolejine Girmek için Ne Kadar Puan Almak Gerekiyor?

Polis koleji için gereken puan kaç, polis kolejine girmek için kaç puan almak gerekiyor, polislik için en az kaç puan almak gerekir, polis koleji müdürlüğünün duyurusu nedir gibi soruların cevapları aşağıda mevcuttur.

Sponsorlu Bağlantılar

POLİS KOLEJİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

GENEL AÇIKLAMALAR

Bu kılavuz, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesinde belirlenen Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre 2013 yılı Polis Kolejlerine öğrenci alımına ait usul ve esasları kapsamaktadır

Polis Kolejlerine öğrenci alımı iki ayrı aşamada yapılmaktadır.

I.Aşama: MEB tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavları sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi;

II. Aşama: Polis Kolejine Giriş Sınavıdır. Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre belirlenen adayların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünce yapılacak olan sınavdır.

Polis Kolejine Giriş Sınavı; Temmuz ayı içerisinde yapılacak üç ayrı aşamalı bir sınavdır. Polis Kolejine Giriş Sınavı aşamaları; mülakat, beden eğitimi ve yazılı (test) sınavlarından oluşmaktadır. Sınavlarda başarılı olup Kolejlere girmeye hak kazanan adaylar Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde intibak eğitimine alınırlar ve bu süre içerisinde adaylara okulun denetimi ve gözetiminde tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu aldırılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Polis Kolejine girmek isteyen adaylar 2013 yılı 8’inci sınıf SBS’ye girmek zorundadır. SBS için bankaya para yatıran adaylar öğrenim gördükleri okullardan Mart 2013 tarihleri arasında Polis Koleji için başvuruda bulunacaktır.

8’inci sınıf SBS; Haziran 2013 tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde yapılacaktır. Yurt dışında, Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşgabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te gerçekleşecektir.

Yurt dışından Polis Kolejine Giriş Sınavına girmek isteyen adaylar Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinin Yurtdışında Öğrenim Görenler başlıklı 22. maddesi hükümlerine göre; Yurtdışında öğrenim görenlerden, sınava girecek adayların öğrenim derecelerinin denkliği Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunca yapılır.

Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk ilgili OKUL MÜDÜRLÜĞÜ ve ADAYIN VELİSİNE ait olacaktır.

POLİS KOLEJİ BAŞVURU ŞARTLARI

Koleje alınacak öğrencilerde aranılacak şartlar aşağıda belirtilmiştir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Yapılacak olan güvenlik tahkikatı neticesinde; Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan ağır hapis veya 6 ay ve daha fazla hapis veyahut affa uğramış, paraya çevrilmiş, ertelenmiş, zaman aşımına uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilâs, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflâs gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adlî kovuşturmaya tâbi olmamak.

Sponsorlu Bağlantılar

Ek-2’de yer alan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak,

Yaş yönünden; Polis Kolejine Giriş Sınavının yapıldığı yılın 01 OCAK tarihi itibariyle 16 yaşından gün almamış olmak,

Öğrenime ara vermemiş olmak,

Lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,

İlköğretim okulunu üç (3.00) ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak ( Polis Kolejine Giriş Sınavında aranır)

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Herhangi bir okuldan, ahlâki veya disiplin sebebi ile çıkarılmamış olmak.

İlköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi olmak.

Polis Kolejlerine girecek öğrenciler Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde aranan şartları taşımak zorundadırlar.

POLİS KOLEJİ BAŞVURU ÜCRETİ VE BANKA İŞLEMLERİ

Başvuru ücreti ve Banka işlemleri ile ilgili yapılacak işlemler 2013 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi-Seviye Belirleme Sınavı (SBS) e-Başvuru Kılavuzunda belirtilen hükümler doğrultusunda yürütülecektir. Polis Koleji giriş sınavına başvuru için herhangi bir ücret yatırılmayacaktır.

POLİS KOLEJİ BAŞVURU İŞLEMLERİ

Polis Kolejine girmek isteyen adaylar öğrenim gördükleri okullardan Mart 2013 tarihleri arasında Polis Koleji için başvuruda bulunacaktır. Öğrencinin polis koleji başvurusu öğrenim gördüğü okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Şehit Çocuğu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrosunda Görevli iken Eceli ile Vefat Edenlerin Çocukları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Görev (Vazife) Malulü Çocuğu olanlar Polis Kolejine başvuru yapmak istiyorsa başvuru ekranında aşağıdaki seçeneklerden kendine uygun olanı işaretleyecektir. Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda halen çalışmakta olan ve emekli personel çocukları şıklarda işaretleme yapmayacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Şehit Çocuğu Olanlar,

Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrosunda Görevli iken Eceli ile Vefat Edenlerin Çocuğu Olanlar,

Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Görev (Vazife) Malulü Çocuğu Olanlar,

Aday, bilgilerini kontrol edecek ve okul müdürlüğü elektronik onaylama yapacaktır. Elektronik onaylamadan sonra başvurunun 2(iki) adet çıktısı alınarak veliye incelettirilip, imzalatılıp teslim edilecek ve 1 (bir) nüshası da okul müdürlüğünde saklanacaktır. Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk ilgili OKUL MÜDÜRLÜĞÜ ve ADAYIN VELİSİNE ait olacaktır.

POLİS KOLEJLERİNE ALINACAK ADAY ÖĞRENCİLERİN DAĞILIMI

Koleje alınacak kız ve erkek öğrenci sayısı Emniyet Teşkilatının ihtiyacı ile Kolejlerin kapasitesi dikkate alınarak Genel Müdürlükçe Polis Kolejine Giriş Sınavından önce tespit edilir. Kız öğrenciler eğitim ve öğretimlerini Ankara Polis Kolejinde yaparlar.

Ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl Koleje alınacak öğrenci sayısının on katı kadar aday başarılı sayılır. Ancak Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi öncesinde Koleje başvuru sayısı dikkate alınarak bu sayı Kolej Müdürünün teklifi ve Genel Müdürün onayı ile yirmi katına kadar arttırılabilir.

Ortaöğretim yerleştirme puanına göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi için yapılacak değerlendirme sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı yapılır.

Sponsorlu Bağlantılar

POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVI ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER VE İSTENİLEN BELGELER

Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların, başarı sıralaması Ortaöğretime yerleştirme puanına göre yapılacaktır.

Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine başvuracaklardır,

Başarılı olan adaylar Polis Koleji e-başvuru kılavuzunda ek-1’deki Öğrenim Durum Belgesini bilgisayar çıktısı olarak alacak, 2012–2013 eğitim-öğretim yılında en son öğrenim gördükleri Okul Müdürlüklerine Temmuz 2013 tarihleri arasında doldurup onaylattıktan sonra Ankara’da yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat aşamasına getireceklerdir.

Polis Koleji

Öğrenim Durum Belgesini getirmeyen adaylar ikinci sınav aşamasına alınmayacaklardır.Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar il emniyet müdürlükleri eğitim şubelerinde tebellüğ ettikleri belgelerle ve spor malzemeleri ile birlikte belirtilen tarihte Ankara Polis Kolejinde hazır bulunacaklardır.

Polis Kolejine Giriş Sınav aşamasında adayların T.C. kimlik numarasız ve yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir. Adaylar son 6 ayda çekilmiş 7 adet vesikalık (renkli) fotoğraf ve diploma fotokopisi getireceklerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Polis Koleji için Taban Puan Ne Kadar Olmalı? Detaylı Bilgi için Tıklayınız…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi