Kategoriler
Yaşam

Tekirdağ Kaplıcaları Hangileridir? Tedavi Ettiği Hastalıklar

Tekirdağ Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Ülkemizin hemen her ilinde kaplıca bulunmaktadır ve bu illerden birisi de Tekirdağ ilidir. Tekirdağ ilinde birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Tekirdağ şehrinde bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Avşar İçmesi
  • Yarapsun Çamurları

Tekirdağ Kaplıcaları, Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Avşar İçmesi

Tekirdağ merkezinden 21 kilometre uzaklıkta bulunan Avşar içmesi – Barbaros bucağının batısında Çanakçı köyü civarındadır. Avşar içmece suyu klorür ve hidrokarbonat, kısmen de sülfatlıdır. Ağırlıklı katyonu sodyumdur. Radyoaktivitesi 5 Eman’dır. Suyunun sıcaklığı 22.5 derecedir. Saniyede 0.5 lt. su kaynamaktadır. İçmenin suyu mide rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenmektedir.

Kaplıcalar ve tedavi ettiği hastalıkları

Yarapsun Çamurları

Tekirdağ’dan Muratlı’ya doğru giderken yoldan 7 kilometre uzaklıktadır. Derin bir vadi içerisinde, sazlıklar arasındadır. Organik madde miktarı % 90’dır. Buradaki sular bikarbonatça zengin sulardandır. Reaksiyonları nötr ve hafif kalevi arasında değişmektedir. Çamur suyunda ölçülen radyoaktivite 3,5 Eman’dır. Vücut ağrılarına ve özellikle romatizmaya karşı iyi geldiği söylenen çamuru vardır. Bu çamurun ortalama sıcaklığı 21-24°C’ dir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi