Kategoriler
Yaşam

Tokat Kaplıcaları Hangileridir? Tedavi Ettiği Hastalıklar

Tokat Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Ülkemizin hemen her ilinde kaplıca bulunmaktadır ve bu illerden birisi de Tokat ilidir. Tokat ilinde birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Tokat şehrinde bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Tokat Artova Sulusaray Kaplıcaları
  • Tokat Reşadiye – Reşadiye Kaplıcası
  • Tokat Merkez Başören İçmesi veya Sarılık Suyu
  • Tokat Niksar Ayvaz Madensuyu

Tokat Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Sulusaray Kaplıcaları ve Şifalı Olduğu Rahatsızlıklar

Artova İlçesi’ne bağlı Sulusaray Bucağı’ndadır. Çermikönü Kaplıcası olarak ta anılır. Soğuk ve sıcak su kaynaklıdır. Tarihi eskilere dayanan kaplıca, Roma ve Bizans dönemlerinde, daha sonrada Osmanlı ve Selçuklu döneminde faaliyetini sürdürmüştür. Sodyum klorür ve sülfatlı, bikarbonatlı sulardandır. Bulunduğu yer deniz düzeyinden 750 m. yüksektedir. Romatizma, nevralji ve cilt hastalıkları için büyük fayda sağlar. Modern konaklama tesisleri ile donatılmıştır.

Kaplıcalar ve tedavi ettiği hastalıkları

Reşadiye Kaplıcası ve Şifalı Olduğu Rahatsızlıklar

Reşadiye ilçesindedir. Reşadiye Belediyesi Termal Tesislerinde her kesme hitap eden 3 yıldızlı konforlu tatil ve konaklama imkanı sunmakta. Kaplıca İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Araştırma Merkezi!nce verilen Tıbbi raporda analiz sonuçları şöyledir. 48 derece de Hipertermal ısı, Litrede 4gr’ın üzerinde yüksek mineral her türlü Romatizmal hastalık, Ortopedik (Kırık Çıkık) ameliyat sonu sekmeler, ve kadın iç hastalıkları tedavisi mümkündür. Reşadiye Termal’de bulunan kayalar zaman zaman küçük pamuk kaleler oluşturmakta ve Pamukkale’den ayırt edilemez duruma gelmektedir.

Başören İçmesi veya Sarılık Suyu ve Şifalı Olduğu Rahatsızlıklar

Merkez ilçeye bağlı Başören Köyü’ndedir. Sindirim organları rahatsızlıklarıyla, böbreklerdeki taşların düşürülmesinde yararlı bir sudur.

Ayvaz Madensuyu ve Şifalı Olduğu Rahatsızlıklar

Niksar İlçesi’ne 2 km. uzaklıktadır. Yüksek tansiyona, safrakesesi, bağırsak rahatsızlıkarına faydalıdır. Şişelerle satılıp pazarlanan bir madensuyudur.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi