Kategoriler
Yemek Tarifleri

Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır? Kiraz Reçeli Malzemeleri

Kiraz Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

Kiraz reçeli yapmak oldukça basittir. Sadece biraz dikkat istiyor. Malzeme olarak da birkaç şey lazım. Öncelikle 1.5 kilogram kiraza ve 1 kilogram toz şekere ihtiyacınız var. Eğer daha fazla kiradan reçel yapacaksanız kiraz/toz şeker oranını koruyun. Bunlarında yanında bir tane de limon gerekli. Şimdi gelelim kiraz reçelinin yapılışına.

Sponsorlu Bağlantılar

Kiraz Reçeli Nasıl Pişirilir?

Kiraz reçelini çekirdekli ve çekirdeksiz olarka iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Biz çekirdeksiz olanı anlatacağız. Çünkü çekirdeksiz kiraz reçelini yemek daha zahmetsiz.

Kirazların saplarını ayırdıktan sonra temiz bir şekilde yıkayın. Daha sonra çekirdeklerini bir tığ, kurdan gibi ince ve sivri olmayan bir nesne ile kiraza zarar vermeden çıkartın. Çekirdeklerini çıkardığınız kirazları bir tencereye koyun ve üzerine toz şekeri ilave edin. Sonrasında bir gece bekletin.

kiraz reçeli nasıl yapılır kiraz reçeli malzemeleri

Sabah uyandığınız zaman tencereyi orta ateşte kaynatılır. Kaynamaya başlayınca ateşin kısın ve kaynatmaya devam edin. Bu sırada eğer üzerinde köpükler varsa bir kaşık ile bu köpükleri alın. Reçel kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin. Kıvamına gelmeye az kala limonu da reçelin üzerine sıkın. Kıvama geldiğinde reçeli ateşten indirin ve sıcak bir şekilde kavanozlara koyun. Kavanozlardaki reçel soğuduktan sonra kavanozların ağızlarını kapatın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi