Kategoriler
Yemek Tarifleri

Reçelli Turta Nasıl Yapılır? Reçelli Turta Malzemeleri

Reçelli Turta İçin Gerekli Malzemeler

Reçelli turta yapma biraz zahmet isteyen bir iş. Öncelikle 1 bardak un ve yarım bardak toz şeker gerekli. Bunların yanında 6 adet yumurta, 1 çay kaşığı vanilya, 1 çorba kaşığı margarin ve 2 çorba kaşığı pudra şekerine ihtiyacınız var. Son olarak 1 kahve fincanı kadar reçel gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Reçelli Turta Nasıl Pişirilir?

Öncelikle yumurtaların sarıları ve aklarını ayırarak ayrı ayrı bir kaba koyun. Sonrasında margarini eirip soğumaya bırakın. Sonrasında yumurta sarılarının olduğu kaba toz şeker ve vanilyayı ekleyip 5 dakika kadar çırpın. Yumurtanın aklarının olduğu kaba ise bir tutam tuz ile ilave edip 15 dakika kadar çırpın.

Çırpmış olduğunuz yumurta akları ile unu yumurta sarılarının olduğu kaba ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Eritip soğuttuğunuz yağı da ekleyerek iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunu bu karışımı hafif bir şekilde yağlayın ve unladığınız kaba (örneğin bir kalıp yada borcam) dökün. Yalnız turtanın üzerine şeritler yapmak için hamurun birazını ayırın.

Reçelli Turta Nasıl Yapılır Reçelli Turta Malzemeleri

Kaba döktüğünüz hamurun üzerine reçeli dökün ve ayırdığınız hamurdan şeritler yapın reçelin üzerine dizin. Orta fırında üzeri kızara kadar pişirdikten sonra çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi