Kategoriler
Atatürk

Atatürk’ün Sporla İlgili Sözleri

Atatürk’ün Sporla İlgili Sözleri

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bilindiği gibi Kurtuluş Savaşı sonrası hemen hemen her alanda ülkeyi kalkındırmak için çalışmalar başlattı. Bunlardan birisi de spor alanı idi. Atatürk’ün spora ne kadar önem verdiğini söylemiş olduğu sözlerden de anlamak mümkün. Şimdi bu kısa ama önemli ve anlamlı sözleri sizlerle paylaşıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Atatürk’ün Spor İle İlgili Kısa ve Anlamlı Sözleri

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar; Türk gençliği, gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Zafer, zafer benimdir diyebilenin; başarı, başaracağım diye başlayanın ve başardım diyebilenindir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Dünya spor hayatı ve spor dünyası çok mühimdir. Bu kadar mühim olan spor hayatı, bizim için daha mühimdir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Sponsorlu Bağlantılar

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Bir toplum yalnız spor ile rengini ve kuvvetini değiştiremez. Orada hâkim olan sıhhî, sosyal, medenî birçok gerek ve şartların teminine yönelen teşebbüs ve tedbirlerin uygulanması lâzımdır. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Bütün millet ve memleket evlatlarını sportmen yapabilmek için sarfedilen çalışmanın ehemmiyet ve kudsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Spor Bir Milletin Gençlerinin O ülkeyi Ayakta Tutmasını Sağlar. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Türk çocuklarına sporun bugünkü tekniğini öğretmek ve bunlardan bir kısmını bazı törenlerde ve bayramlarda dekor olarak koymak gerekir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Her boy ölçüşmede arkalarında Türk Milletinin bulunduğu ve Millet şerefini düşünmelerini Türk sporcularına meslek düsturu olarak kaydediyorum. (Mustafa Kemal Atatürk)

Sponsorlu Bağlantılar

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değeri anlaşılmış olmak ve ona kalpten sevgiyle bağlanmak ve onu vatani görev saymak gerekir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Muvaffak olmak için her türlü yardımdan ziyade bütün milletçe sporun mahiyeti, kıymeti anlaşılmak ve ona kalbten sevgi göstermek, onu vatanî vazife sayma lâzımdır. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Spordan yoksun olan bir gençlik nasıl ki vatan müdafaası sırasında etkili olamıyorsa, insan denen varlığın kafa yapısı da ne derece tekamül ederse etsin, bedeni inkişafı noksan ve yetersiz olursa, o kafayı ileriye götüremez, taşıyamaz. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Bir Milletin Damarıdır Spor. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Açık ve kat’i olarak söyleyeyim ki, sporda muvaffak olabilmek için her türlü yardımdan ziyade, bütün milletce sporun mahiyetinin ve değerinin anlaşılmış olması gerekmekte, onu kalpte muhabbet ve vatani bir vazife olarak telakki eylemek lazımdır. (Mustafa Kemal Atatürk)

Sponsorlu Bağlantılar

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirme kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade etmeyi bilmeliyiz. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Ben sporcunun çevik ve namuslusunu severim. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Her insan Spor Yapmalı Erken yaşta Yoksa Sonu Ya Toprak Ya yatak Olur. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Bir Milletin Sporda Gösterdiği Azim Onun Geleceğini Yükseltir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Benim en çok sevdiğim spor, serbest güreştir. Hangi Türk askerini, köylüsünü isterseniz soyup meydana çıkarınız. Dik omuzları, iyi, kusursuz teşekkül etmiş adaleleri, keskin yüz çizgileri, yanık tatlı renkleri, kafa yapıları, insanın ruhuna itimat ve neşe veren bir eser olarak canlanır. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Sporsuz Bir millet Gerilemeye Mahkûmdur. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Türk milleti anadan doğma sportmendir. Henüz yürümeye başlayan köy çocuklarını bile harman yerlerinde güreşirlerken görürsünüz. Ata en çok ve en iyi binen yalnız Türk erkekler değildir; Türk kadını da bu işi bilir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Atatürk'ün Sporla İlgili Sözleri Her çeşit spor faaliyetlerini, Türk gençliğinin millî terbiyesinin ana unsurlarından saymak lâzımdır. (Mustafa Kemal Atatürk)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi