Kategoriler
Edebiyat

Düzceli Mehmet Kitabının Özeti (Halit Ertuğrul)

Kitabın AdıDüzceli Mehmet
YazarıHalit Ertuğrul
Sayfa Sayısı155
Kitap EviNesil Yayınları

Halit Ertuğrul Yazarının Düzceli Mehmet Kitabı Özeti

Düzceli Mehmet Kitabının Özeti (Halit Ertuğrul)

Öğretmenimiz üniversitede öğretmenle başlamıştı öğretmenimiz derse girdiğinde kuralları anlatıyordu ve sınıfta biri bu kurallara itiraz çıktı. Çocuğun adı Düzceli Mehmet kulağında küpe saçları uzun ve toka vardı. Çocuk itiraz etti ve arkadaşlarım da yapmaz dedi. Arkadaşları hayır dediler. Öğretmen Mehmet’in tarafından oldu onu savundu. Mehmet teneffüste hocanın yanına giderek neden beni savundunuz dedi. Hocada herkesin düşünme hakkı vardır dedi.

Sponsorlu Bağlantılar

Mehmet ile hoca arasında dostluk başladı. Teneffüste öğretmenin yanına giderek hocayla sırlarını paylaşıyor. Hocaya eğer ben okumazsam babam benim harçlığımı keseceğini söyledi. O yüzden çalışıyorum dedi. Ailesinin dindar biri olduğunu ve önceden Mehmet’in namaz kıldığını söyledi. Lisede KURALSIZ GENÇLİK adlı gruba katıldığımda dinden soğudum dedi hocaya. Öğretmen derste insan haklarını tartışıyorlardı. Söz alan öğrenciler genelde. İnsan ve Allah tarafından ilgi grup.

İnsan amaç doğrultusunda yaratıldığı ve öldükten sonra tekrar dirildiğini söylerler ve Mehmet itiraz eder ve teneffüste hocanın yanına gider ve insan hakkında konuşurlar hoca Mehmet’i dine inandırmak için biz bu dünyaya Allah’a tevvekkül etmek için geldik der ama Mehmet ben dünyaya zevk ve sefa için geldiğini söylerdi. Teneffüste yaptıkları konuşma artık. Allah ve Dindir. Hocaya Mehmet’in ile ilgili sorular sorar ve hoca umutla kapılır, hoca Mehmet’ten bir müjde bekler. Ve öğretmen manavdan bir şey alırken manavın kiracısı Mehmet olduğundan manava sorar ve Mehmet’in artık ışığı sabaha kadar yanıyor der ve hoca sevinir.

Mehmet artık düzelmiştir hocaya müjdeyi verecektir namaz kıldığını söyler ve Allah-u Tealanın onu affedeceğini sorar ve ağlamaya başlardı. Hoca kendini ağlamamak için kendini zor tutar. Mehmet artık ailesinin yanına gider ve ailesi hocaya teşekkür mektubu gönderirler. Mehmet Düzce’den dönerken trafik kazası geçirir. Rüyasında Bedüzaman Said Nursi’yi görür ve günahlarını kendi üzerine alındığını söyler ve yaşamasına az miktar kaldığını söyler ve Mehmet geri kalan günlerini ibadet ederek geçirir.

Ve Mehmet Düzce’ye gider ve düzce depreminde Mehmet’in ailesi ve Mehmet ölür. Mehmetgil deprem olurken ailecek namaz kılıyorlarmış ve herkes Mehmet ve ailesini rüyalarında güzel bir şekilde görmüşlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

“Düzceli Mehmet Kitabının Özeti (Halit Ertuğrul)” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi